19.4.2019 16:51

«Παράθυρο» για την τακτοποίηση αυθαιρεσιών στις εργατικές κατοικίες

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τις εργατικές κατοικίες της Ευρετής έστειλαν τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος. Η ερώτηση αφορούσε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κάτοικοι του οικισμού στην προσπάθειά τους να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις.

Από τις απαντήσεις των Υπουργείων προκύπτει πως είναι δυνατή η τακτοποίηση τέτοιων κατασκευών και χρήσεων και σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν από τον πρώην Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών, βάσει του νόμου 4495/2017 και συγκεκριμένα των άρθρων 98 παράγραφος 8 και 115 (όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4546/2018). Από τις προαναφερόμενες διατάξεις προκύπτει πως αφενός μπορούν να τακτοποιηθούν και περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων που έχουν δημιουργηθεί μετά την οριστική παραχώρηση των κατοικιών στους δικαιούχους και αφετέρου πως για την κάθε μεμονωμένη τακτοποίηση δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των λοιπών συνιδιοκτητών του οικισμού εργατικών κατοικιών.

"Θεωρούμε πως με τις αποσαφηνίσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση και σε περιπτώσεις εργατικών κατοικιών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ