9.4.2015 15:25

Παραπληροφορεί το τοπικό ΚΚΕ για τις καθαρίστριες

ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ

Την παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε  η ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής του ΚΚΕ Χίου με την οποία κατηγορούσε το κυβερνών κόμμα για εμπαιγμό στο ζήτημα της πρόσληψης των καθαριστριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

«Το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»,   το οποίο ήδη κατατέθηκε στη Βουλή  την Δευτέρα 6-4-2015  αποκαθιστά μια σειρά αδικιών που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες Μνημονιακές Συγκυβερνήσεις. Στο άρθρο 14 του Νομοσχεδίου αναφέρονται οι κατηγορίες εργαζομένων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

Στο Νομοσχέδιο προβλέπεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους(εργάζονταν 4ωρο και τώρα θα εργάζονται 8ωρο).

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Δηλώνουμε ότι το δημοσίευμα είναι εντελώς ανακριβές και ότι οι συγκεκριμένες καθαρίστριες δεν έχουν καμία σχέση με της καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν γιατί δεν είχαν προσληφθεί ποτέ. Εργαζόντουσαν   με Συμβάσεις έργου οι οποίες έληξαν από 31/12/2012 και από τότε δεν ανανεώθηκαν. Οι  καθαρίστριες αυτές προσλαμβάνονταν από ιδιωτικά συνεργεία(εργολάβους).Και σε αυτό το σημείο επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας να μην υπάρχουν εργολάβοι στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Κατρούγκαλο  ενημερώθηκαν ότι δεν γίνεται να επαναπροσληφθούν και να συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο γιατί δεν είχαν απολυθεί από μνημομνιακές αποφάσεις. Τους  εγγυήθηκε δε ότι σε επόμενους διαγωνισμούς πλήρωσης θέσεων θα προηγηθούν με έξτρα μοριοδότηση.

Ο Σύριζα συμπαραστέκεται στον αγώνα και αυτών των καθαριστριών που όμως ξεκίνησαν τώρα αφού δεν συμμετείχαν στον  πολύμηνο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεδομένων των παραπάνω καταγγέλλουμε την παραπληροφόρηση που επιχειρείται στο συγκεκριμένο θέμα  από δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ