25.10.2012 16:20

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διαψεύδει τη Χρυσή Αυγή

Σε  Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής  (24.10.2012) με θέμα «Προηγούνται οι αλλοδαποί στις φοιτητικές εστίες» αποδίδεται στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετική δήλωση ότι «στην Ελλάδα προηγούνται οι Αλλοδαποί έναντι των Ημεδαπών φοιτητών/τριών» η οποία είναι απολύτως ανακριβής και αναληθής. 
 
Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως και στα άλλα ελληνικά ΑΕΙ, η εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών φοιτητών γίνεται με βάση τις νομοθετικές προβλέψεις του  Υπουργείου Παιδείας (ΥΑ Φ. 151/20049/Β6/20.02.2007 -ΦΕΚ 272B/01-03-07). Οι αλλοδαποί φοιτητές κρίνονται για διαμονή στις φοιτητικές εστίες μαζί με όλους τους υπόλοιπους φοιτητές με κοινά κριτήρια τα οποία καθορίζονται από τον Κανονισμό Στέγασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με βάση τον Κανονισμό,  από τους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για υποβολή αίτησης   και βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους,  προτεραιότητα δίνεται  σε αυτούς με χαμηλά εισοδήματα, ενώ συνεκτιμούνται και αξιολογούνται κατά προτεραιότητα και τυχόν ειδικά  κοινωνικά  κριτήρια.
 
Πάγια πολιτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η υποστήριξη των φοιτητών του και η παροχή ουσιαστικής φοιτητικής μέριμνας καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους.  Ειδικότερα στο θέμα της στέγασης,   μη διαθέτοντας  την απαραίτητη υποδομή είναι υποχρεωμένο να νοικιάζει επιπλέον δωμάτια, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών.  Οι ασφυκτικοί όμως οικονομικοί περιορισμοί του τελευταίου χρόνου, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην παροχή σίτισης και στέγασης στο φοιτητικό πληθυσμό του ιδρύματος. Παρόλα αυτά,  οι Πρυτανικές Αρχές κάνουν οτιδήποτε απαραίτητο για τη διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών των πιο ευαίσθητων οικονομικά και κοινωνικά φοιτητών του Ιδρύματος, χωρίς οποιουδήποτε τύπου διακρίσεις και αποκλεισμούς.
 
Σε κάθε περίπτωση, για τα Πανεπιστήμια όλοι/ες οι φοιτητές/τριες είναι ίσοι/ες και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια  δικαιώματα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ