28.3.2024 14:56

Πανελλαδική ημέρα δράσης των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων (video)

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των 75 Κέντρων Πρόληψης Πανελλαδικά, η 28 η Μαρτίου ορίστηκε ως Ημέρα Κοινής Δράσης για τα Κέντρα Πρόληψης με στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τις επερχόμενες αλλαγές που θα φέρει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Για το λόγο αυτό στελέχη του Κέντρου πρόληψης Χίου ναυτίλος, θα βρέθηκαν σήμερα 12.00-14.00 στην Πλατεία Βουνακίου ώστε να ενημερώσουν τους Χιώτες. 

«Μέσα από συνεχόμενες και πολύ μαζικές συλλογικές διαδικασίες, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης αποδεικνύουμε στην πράξη ότι σπάζοντας το φόβο, την τρομοκρατία και τη μοιρολατρία που διάφοροι ιθύνοντες προσπαθούν να μας μεταδώσουν, συνεχίζουμε τον προγραμματισμό των δράσεων μας.

Είμαστε δηλαδή σε μια περίοδο έντονης δραστηριότητας, γιατί και τα αιτήματα από τη σχολική κοινότητα και από τους φόρους με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι πολυπληθή. Αλλά ταυτόχρονα είμαστε  και με την ανασφάλεια, με την ανησυχία αλλά και με την οργή για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τον τίτλο για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με το οποίο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει προδικάζεται το κλείσιμο και ο θάνατος των κέντρων πρόληψης συνολικά στη χώρα μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ