7.1.2016 16:59

Ούτε κάμερες, ούτε περίφραξη

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΙΝΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με σταυρωμένα τα χέρια έχει απομείνει ο Δήμος Χίου στην περίπτωση της λήψης μέτρων προστασίας για τον πάρκο στη Φάρκαινα εξαιτίας της έλλειψης που παρουσίασε η αρχική μελέτη του έργου που πλέον έχει ολοκληρωθεί.

Η μελέτη, η οποία δεν τροποποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να υπάρχει η πρόβλεψη τοποθέτησης κλειστού κυκλώματος ελέγχου του χώρου, μόνιμης περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος, παρουσίασε εκ των υστέρων μεγάλες αδυναμίες που δυστυχώς, εντοπίζονται σήμερα με την πλήρη λειτουργία του έργου και δεν μπορούν άμεσα να αναπληρωθούν.

Έτσι, ο χώρος πρωτίστως σήμερα δεν φυλάσσεται, δευτερευόντως όμως, όπως κρίνουν από το Δήμο Χίου, υπάρχει και ζήτημα τόσο με τις κάμερες ασφαλείας που θα έπρεπε να υπάρχουν, όσο και με την κατανάλωση ρεύματος.

Ειδικά για το τελευταίο, ο φωτισμός δεν έχει ρυθμιστεί με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να κρίνεται ακατάλληλος.

Όπως εξηγούν στον «π» κύκλοι του Δήμου Χίου, «οι πιστώσεις που απαιτούνται για τα παραπάνω πρέπει να εξευρεθούν, όμως αυτό δεν είναι θέμα ολίγων ημερών.  Ήταν λάθος που η μελέτη δεν προέβλεψε κάμερες, περίφραξη και επαρκή φωτισμό. Τώρα όλα είναι πιο δύσκολα μα προπάντων, ο χώρος είναι απόλυτα εκτεθειμένος», υποστηρίζουν.

Από τη Φάρκαινα περνούν καθημερινά δεκάδες πολίτες που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, έχοντας βρει εκτός κέντρου έναν κατάλληλο χώρο αναψυχής για όλες τις ηλικίες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ