10.12.2014 14:24

Όπου αργεί ο πραματευτής….

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΑΠΟ ΤΟ 2013 Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΙΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΩΜΗΣ.

Οι ισχυροί νοτιάδες των τελευταίων ημερών επανέφεραν στο προσκήνιο και πάλι το πρόβλημα των καταστροφών που προκαλούν στην παραλία της Κώμης οι καθιζήσεις και διαβρώσεις του εδάφους, που προκαλούνται από την εισχώρηση της θάλασσας στο υπέδαφος του παραλιακού οικισμού. Τα σημαντικότερα προβλήματα δημιουργούνται στην ανατολική πλευρά της παραλίας, στην περιοχή του εξωκλησιού της Αγίας Μαρκέλλας.                                                                                              

Από το 2010…                                                                                                                                Μετά από έγγραφο του τοπικού συμβουλίου  το 2010, η πρώην Νομαρχία προσκάλεσε για τη διενέργεια αυτοψίας και την υποβολή προτάσεων αποκατάστασης του προβλήματος.                                                              Από το 2010…                                                                                                                                      Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε τη Χίο στις 21 και 22 Ιανουαρίου του 2010 συμμετείχαν δύο ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ και στελέχη της τότε Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας και κάποιες αρχικές «πρώτες σκέψεις»για τον τρόπο που θα πρέπει να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διάβρωσης της παραλιακής ζώνης αποτυπώθηκαν στην Έκθεση Αυτοψίας που κατάθεσαν οι δύο επιστήμονες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια τον Ιούλιο του  2013 παραδόθηκε και η αναμενόμενη σχετική μελέτη, η οποία από τότε έως σήμερα έχει μπει…στο ψυγείο.                                                             Το φαινόμενο επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί και πάλι, με αποτέλεσμα οι φορείς του χωριού να ζητούν την ανάσυρση της μελέτης από το αρχείο και την εφαρμογή των προτάσεων που προτείνονται. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το πρόβλημα όπως καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.                                                                                     Άμεσα                                                                                                                                                     Ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Μαστιχοχωρίων Ανδρέας Βεργίτσης δηλώνει ότι θα προτάξει το θέμα στην ατζέντα των αναγκαίων έργων που πρέπει να προταχθούν και να  προωθηθούν άμεσα.                                                                                                                       Τίποτα                                                                                                                                                     Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Γαλάτουλας τονίζει ότι το φαινόμενο επιδεινώνεται αλλά η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα. Απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα και η μελέτη δεν εφαρμόζεται και ζητάει την ενεργοποίηση της Περιφέρειας.            Ενεργοποίηση
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Μιχάλης Κανάριος ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να ενεργοποιήσει την μελέτη όσο το δυνατόν γρηγορότερα.                                                                                     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ