23.10.2023 12:30

Ομάδα υποστήριξης πένθους

 Η ομάδα πένθους απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν χάσει από τη ζωή τους κάποιο πρόσωπο και έχει στόχο την υποστήριξη, το μοίρασμα και την ελεύθερη έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων για την απώλεια.

Το πένθος είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία που σχετίζεται άμεσα με την ψυχική και σωματική μας υγεία. Η διαχείριση μιας απώλειας είναι αρκετά μοναχική και επίπονη. Η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς ανθρώπους και η γνώση ότι δεν είμαστε «μόνοι» στις σκέψεις, στα συναισθήματα και τις δυσκολίες που βιώνουμε, προσδίδει στην ομάδα μια ξεχωριστή δύναμη μετατρέποντάς τη σε πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Η ομάδα πένθους απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν χάσει από τη ζωή τους κάποιο πρόσωπο και έχει στόχο την υποστήριξη, το μοίρασμα και την ελεύθερη έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων για την απώλεια.

Οι συναντήσεις θα είναι δύο φορές τον μήνα (μία φορά στις 15 μέρες) διάρκειας 1.5 ώρας στον χώρο του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (Εγκρεμού 30 Χίος). Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Την ομάδα θα συντονίζει ψυχίατρος σε συνεργασία με ψυχολόγο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να καλέσετε στο 2271020000 (εσωτερικό 2) Δευτέρα-Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 15:00 μέχρι 3/11/2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ