20.3.2013 13:42

Ολοκληρώνεται ο αγωγός, ξεκινάει η Πύλη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ MAGGIORE

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα υπογείωσης του αγωγού όμβριων υδάτων στη τάφρο του Φρουρίου, προαπαιτούμενο έργο για τη συνέχιση των εργασιών της ανάδειξης της πόρτας Maggiore.

Όπως είπε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχ. Φυτούσης, τα συνεργεία μέχρι το πρωί της Παρασκευής ήδη ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό κομμάτι των εργασιών.

«Υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι εργασίες θα έχουν τελειώσει. Πρόκειται για μία μικρή εργολαβία την οποία ο ανάδοχος την ολοκλήρωσε μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια», είπε ο ίδιος.

Το τέλος των εργασιών τοποθέτησης του αγωγού σημαίνει την ταυτόχρονη εγκατάσταση του δεύτερου εργολάβου που έχει αναλάβει την επισκευή και ανάδειξη της πόρτας Maggiore του Φρουρίου.

«Δυστυχώς οι εργασίες δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα. Έπρεπε πρώτα να τοποθετηθεί ο μεγάλος αγωγός ώστε να συνεχίσουν τα έργα. Έτσι με το τέλος του ενός έργου θα συνεχιστούν οι εργασίες ανάδειξης της πύλης με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης να ξεπερνάει το 1 έτος αφού πρόκειται για μία δύσκολη εργασία της οποίας επιβλέπουσα αρχή είναι η αρχαιολογία», τόνισε σε δηλώσεις του στον «π» ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ