16.7.2019 14:16

Όλα έτοιμα για το μεγάλο παγχιακό Προσκύνημα

Στον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αλλά και στην κατανόηση των πολιτών που καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα τάξης που θα υποδείξουν οι αρχές της Χίου, θα κριθεί το διήμερο του εορτασμού της πολιούχου της Χίου Αγίας Μαρκέλλας.

Το πρωί της Τρίτης, οι εμπλεκόμενοι φορείς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού και εθελοντών προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια των προσκυνητών.

Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής και φέτος θα υπάρχουν στάσεις ανεφοδιασμού από τους εθελοντές που θα προσφέρουν νερό στους προσκυνητές. Παράλληλα θα υπάρχει παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ αλλά και ιατρού μέσω του Ιερού Προσκυνήματος.

Η Πυροσβεστική μέσω του διοικητή Γ. Βουράκη υπενθύμισε ότι απαγορεύεται η χρήση φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, ενώ το Λιμεναρχείο προανήγγειλε ελέγχους με κλιμάκια στις παραλίες που θα είναι τοποθετημένες σκηνές. Τέλος ο Γ. Ζώας εκ μέρους της πολιτικής προστασίας του Δήμου, ανέφερε ότι εκτός των γνωστών αριθμών έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που το κινητό οποιουδήποτε πολίτη δεν έχει σήμα, τότε θα μπορεί να καλεί στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά για τα μέτρα τάξης της Τροχαίας τα οποία εξήγησε αναλυτικά ο Παντελής Καλανδρόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού της Αγίας Μαρκέλλας εδώ

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ