18.2.2013 13:15

Οι βροχές έφεραν πόσιμο νερό

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΚΑΙ ΨΑΡΟΠΕΤΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

Αισθητά ανέβηκε από τις τελευταίες βροχοπτώσεις το ύψος της βροχής, τόσο ώστε  να δοθεί η δυνατότητα στη ΔΕΥΑΧ να δώσει στην κατανάλωση πόσιμο νερό.
Συγκεκριμένα μετά τις βροχοπτώσεις το μέσο ύψος βροχής πλησίασε τα 50cm που αν και χαμηλό για την εποχή έδωσε τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΧ να δώσει στην κατανάλωση φυσικό πόσιμο νερό κατευθείαν από τις πηγές.
Έτσι η ΔΕΥΑΧ τροφοδοτεί τα νοικοκυριά με νερό από:  ένα σημαντικό μέρος από το Δελφίνι, 300m3/ώρα,  με ταυτόχρονη αδρανοποίηση των αφαλατώσεων οι οποίες πρέπει να συντηρηθούν για να είναι σε ετοιμότητα την καλοκαιρινή περίοδο και από την Ψαρόπετρα, ενεργοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες του διυλιστηρίου.
Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι η αδρανοποίηση των γεωτρήσεων της Λεκάνης Κορακάρη και έτσι δίνεται ο χρόνος στην πολύπαθη λεκάνη να αναζωογονηθεί.
Τα παραπάνω μαζί με ένα σύνολο μικροεπεμβάσεων δίνουν τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΧ να προετοιμαστεί μεθοδικά και με τον ανάλογο προγραμματισμό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ