22.5.2021 14:48

Οι Αεροπρόσκοποι της Χίου μας δείχνουν τον δρόμο της ανακύκλωσης ρούχων

Έναν πρωτότυπο και εξαιρετικό τρόπο ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων, προς όφελος συμπολιτών μας, που ευελπιστούμε να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Χίο, βρήκαν οι Χιώτες Αεροπρόσκοποι.

Το Σύστημα, σε συνεργασία με την Recycom τοποθέτησε τον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης, στη Λεωφόρο Αιγαίου (έξω από το κτίριο του Τελωνείου Χίου).

«Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ζωή, ανακυκλώνοντας τα ενδύματα και τα υποδήματα σας στους κόκκινους κάδους.

Μπορούμε πλέον να ανακυκλώνουμε ενδύματα και υποδήματα στο κόκκινο κάδο και να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή.

Τα άριστα σε ποιότητα είδη διανέμονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται πρoς ανακύκλωση», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Αεροπρόσκοποι.

Τι συμβαίνει με τα συλλεχθέντα είδη μετά τον κόκκινο κάδο

Βήμα 1: Συλλογή και Μεταφορά από τον κόκκινο κάδο.

Βήμα 2: Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Βήμα 3: Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων εδώ: https://bit.ly/3rXdhdR

«Ευχαριστούμε το Λιμενικό Ταμείο Χίου και τον Πρόεδρο κ. Ζωάννο Κυριάκο (Kuriakos Zoanos) για την παραχώρηση χώρου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη μεταφορική εταιρεία "Ερμής" και την κα. Αλεξάνδρα Μανωλάκη -Βαββάκα, για τη συνεργασία στη μεταφορά και τοποθέτηση του κόκκινου κάδου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ