3.1.2015 9:19

«Όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα

Απέρριψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, επιτιθέμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πρόσφατα, στο «άδειασμα» -όπως είπε- της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη.

Απαντώντας εμμέσως στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για ντιμπέιτ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω. Με ποιους να κάνω διάλογο; με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες». 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όμως και στην πρόσφατη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κουβέλη. «Ούτε με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Αφού έσυραν τη χώρα σε εκλογές μετά τον άδειασαν. Ούτε με τις συνιστώσες τους δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Με ποιους να κάνουμε διάλογο με εκείνους που δεν μπορούν να τα βρουν ούτε μεταξύ τους; Πού θα βρουν συμμάχους;». 

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί και η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών.

«Με τη βοήθεια του θεού -γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε- θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη. Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί. Θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη. Εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα» δήλωσε. 

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ψέματα που έλεγε, θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα προκαλέσουν χρεοκοπία. Έλεγαν στο συνέδριό τους ότι δεν θα πληρώσουν τους τόκους και τα χρεολύσια, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Σήμερα είπαν ότι θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό ακόμη και από τους μικροκαταθέτες». 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εν συντομία στα επιτεύγματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «με την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο του 2015 αρχίζουν αυξήσεις παντού. Μειώσαμε τον φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30% και ρυθμίσαμε τα χρέη σε 100 δόσεις. Μετά την συμφωνία που θα υπογράψουμε με την Τρόικα θα προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας παντού. Στις 25 Ιανουαρίου νικάμε μια και καλή τον λαϊκισμό για να μπούμε σε μία νέα εποχή δίχως ύφεση, μνημόνια και εσωτερικό δανεισμό. Τελειώνει η εποχή των μνημονίων ήδη έχει αρχίσει η ανάκαμψη». 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε τέλος ότι «η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της πατρίδας, δυόμισι χρόνια δίνουμε την μάχη να απαλλαγεί η χώρα από τα βάρη του παρελθόντος, να γίνει νοικοκύρεμα και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Η δική μας ιδεολογία είναι η προσφορά στο έθνος. Παρά τις δυσκολίες και τους εκβιασμούς, παρά τα νταηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος εμπιστεύεται την κυβέρνηση, υπάρχει βελτίωση και η βελτίωση θα συνεχιστεί και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί». 

Π.Καμμένος: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» κατηγόρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας την ομιλία του.

«Η άρνηση δημοσίου διαλόγου από τον κ. Σαμαρά ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αγοραφοβίας και ονομάζεται αντιδημοκρατική συμπεριφορά» είπε ο κ. Καμμένος.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ