23.10.2012 19:26

Οδοιπορικό ανθρωπιάς

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 
Φαρμακευτικά και αναλώσιμα υλικά που μπορούν να καλύψουν εν μέρει τις ανάγκες των αγροτικών ιατρείων, του Κέντρου Υγείας Πυργίου και του Νοσοκομείου Χίου διένειμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες το κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στα πλαίσια των δράσεων του 6ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας.  
Παράλληλα με τη διανομή του υλικού, οι παιδίατροι του δικτύου, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων υγείας, εμβολίασαν τα παιδιά που ήταν πίσω στην εμβολιαστική τους κάλυψη  στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής «Αποστολής» την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου για παιδιά χωρίς τακτική ιατρική παρακολούθηση.
Την Κυριακή το πρωί το κλιμάκιο του Οδοιπορικού Υγείας και ο Μητροπολίτης Μάρκος παρέδωσαν φαρμακευτικά και αναλώσιμα υλικά στο «Σκυλίτσειο». Αφού ενημερώθηκαν για  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, υποσχέθηκαν ότι η συνεργασία  θα συνεχιστεί, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, που ο καιρός αποκλείει από βασικά αγαθά ειδικά τους κατοίκους των μικρών νησιών.
 
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Ανθρωπιά                                                                   
 «Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής  έχει στόχο να μεταλαμπαδεύσει τη δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε ολοκληρώσει ήδη 6 οδοιπορικά. Στόχος της εκστρατείας παιδικού εμβολιασμού που πραγματοποιούμε αυτή την περίοδο είναι η διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας, με κάθε παιδί να είναι εμβολιασμένο. Είμαστε δίπλα σε κάθε βρέφος της άγονης γραμμής που δεν έχει ούτε φαρμακείο, ούτε παιδίατρο, όπως στα Ψαρά, και χρειάζεται 3 ώρες να φθάσει στη Χίο, αν ο καιρός το επιτρέπει, για να εμβολιαστεί.
Αν κάνει ο καθένας αυτό που μπορεί σε όποιο ρόλο διαδραματίζει σήμερα στην Ελλάδα, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που σήμερα θεωρούμε ανυπέρβλητα. Το θετικό αυτής της κρίσης είναι ότι ενεργοποίησε την ανθρωπιστική συνείδηση όλων των Ελλήνων, έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ένα μεγάλο σύστημα αλληλεγγύης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φανερώνει ότι ο Έλληνας αναδεικνύει κάτι που ήταν ξεχασμένο . Ότι έχει ανθρωπιά» .
 
Κ. ΔΗΜΤΣΑΣ
Κοινωνικά Ιατρεία
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει ξεκινήσει τη δράση του από τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει εξετάσει περίπου 5.000 ανασφάλιστους πολίτες στην Αθήνα και τώρα με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εφαρμόζουμε δύο  προγράμματα υγειονομικής  προστασίας και εμβολιασμού των ακριτικών περιοχών με τη δημιουργία ενός δικτύου στήριξης και εξυπηρέτησης των αναγκών τους, με στόχο να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο του 2012. Το τρίτο τμήμα του σχεδιασμού μας περιλαμβάνει τη δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων παραρτημάτων της Αποστολής, με τη συνεργασία των Μητροπόλεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ιατρικών Συλλόγων, όπου μας ζητηθεί σε όλη την Ελλάδα. Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, φάρμακα και γιατρό. Η υπόσχεσή μας γίνεται δέσμευση...Και αυτό θα το συνεχίσουμε».
 
Γ. ΧΑΛΚΙΑΣ (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χίου)
Συμμετέχουμε
«Στόχος των ιατρικών συλλόγων, όπως και αυταπόδεικτα της Εκκλησίας, είναι να προσπαθούν να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή  και την αλληλεγγύη στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει εδώ και 2 χρόνια τη χώρα μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με τη  δημιουργία ενός δικτύου γιατρών από πέρσι, που δέχονται και εξετάζουν στα ιατρεία τους ανασφάλιστους. Τα αιτήματα υποβάλλονται στο Δήμο και την Εκκλησία και μέσω αυτών, με εξέταση από γιατρό, παραπέμπονται σε ειδικότητες. Επομένως ουσιαστικά το Κοινωνικό Ιατρείο είναι ένα δίκτυο σε επίπεδο δήμου, όπου ο καθένας κάνει τη δουλειά του στον τομέα που συμμετέχει».
 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
Είμαστε αρωγοί
«Έχουμε ξεκινήσει τη διακονία μας απέναντι σε αρρώστους, ανασφάλιστους και άπορους της Χίου μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου εδώ και καιρό. Σήμερα, στην προσπάθειά μας, έρχεται αρωγός το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Ευχαριστούμε πολύ την Αποστολή και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την ανθρωπιστική και φιλόχριστη αυτή προσφορά για τους αναξιοπαθούντες κατοίκους μας, καθώς και για τους κατοίκους των Ψαρών, των Οινουσσών και της Βόρειας Χίου που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές και έχουν ανάγκη φαρμάκων και εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης. Υπάρχει  η καλή διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία για το καλό του κόσμου. Σύντομα θα γνωστοποιηθούν οι εξελίξεις».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ