12.6.2019 15:22

Ο σχολιασμός των θεμάτων των Πανελληνίων από τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς»

Σχολιασμός των θεμάτων της Φυσικής

Τα θέματα θεωρούνται απαιτητικά πρωτίστως ως προς την έκτασή τους. Ειδικότερα η επίλυση ορισμένων θεμάτων είχε ως προαπαιτούμενο την ευχέρεια στις πράξεις και την ακρίβεια στην κατασκευή των σχημάτων. Τα ερωτήματα του Β θέματος, Β2 και Β3 είναι ασκήσεις και όχι ερωτήσεις κρίσεως όπως το πλαίσιο των εξετάσεων απαιτεί. Στο Β3 πολλοί υποψήφιοι “παρασύρθηκαν” από το σχήμα και αγνόησαν την υπόδειξη της εκφώνησης σύμφωνα με την οποία η περιστροφή γίνεται σε οριζόντιο επίπεδο. Το θέμα Γ ήταν ένα κλασσικό θέμα το οποίο δε δυσκόλεψε τους υποψηφίους καθώς ανήκει στην ομάδα των διδαγμένων. Το θέμα Δ ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας με πολλές όμως πράξεις. Συνολικά το διαγώνισμα κρίνεται δυσκολότερο από το αντίστοιχο περσινό και ως εκ τούτου αναμένονται χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων.

Σχολιασμός θεμάτων ΑΕΠΠ

Τα θέματα του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον κρίνονται σαφή και κατανοητά χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Η ερώτηση της θεωρίας ήταν συνδυαστική χωρίς όμως κάποια "παγίδα". Το θέμα Β2 ήταν πρωτότυπο και απαιτούσε ουσιαστική εμπέδωση της θεωρίας των υποπρογραμμάτων. Το θέμα Γ ήταν από τα πιο απλά των τελευταίων ετών. Τέλος, το θέμα Δ απαιτούσε τις βασικές μεθοδολογίες των πινάκων με μια πρωτοτυπία στο ερώτημα Δ3. Συνολικά τα θέματα κρίνονται ευκολότερα σε σύγκριση με τα περσινά.

Σχολιασμός θεμάτων Ιστορίας

Τα θέματα δεν παρουσίασαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για τους υποψηφίους οι οποίοι προετοιμάστηκαν συστηματικά και με προγραμματισμό. Σαφώς διατυπωμένες οι ερωτήσεις, οι οποίες κάλυπταν ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης. Οι απαντήσεις στη 2η ομάδα προϋπέθεταν συνδυαστική ικανότητα των ιστορικών πηγών με το σχολικό εγχειρίδιο, κάτι για το οποίο εξασκούνται οι υποψήφιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Εν σχέσει με τις προηγούμενες χρονιές τα θέματα θεωρούνται λιγότερο δύσκολα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ