30.4.2019 12:33

Ο Φιλοτεχνικός στο πλευρό του Γιάννη Παληού

Με ανοικτή επιστολή στήριξης προς το πρόσωπο του Γιάννη Παληού κοινοποίησε ο  Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου θέλοντας στηρίξει ηθικά τον εκδότη στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ ως πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο με αναγνωρισμένη πλέον προσφορά και δράση εκατό χρόνων στο νησί μας, συμπαρίσταται ομόθυμα και ομόφωνα στον εκδότη Γιάννη Παληό στη δύσκολη οικονομική περίσταση στην οποία λόγω δυσχερών οικονομικών συγκυριών βρίσκεται αυτή την περίοδο. Την εποχή αυτή κατά την οποία οι αξίες και ο πνευματικός μας πολιτισμός βάλλονται ποικιλοτρόπως οφείλομε ως κοινωνία να προστατεύσομε εκείνους που με κάθε τρόπο συμβάλλουν στην προαγωγή και διάδοση των ιδεών και της σκέψης. Η εκδοτική εταιρία ΑΠ έχει ήδη διαγράψει μία λαμπρή πορεία στις εκδόσεις βιβλίων Χίων συγγραφέων και πνευματικών ανθρώπων και συνεχίζει, παρά την συνεχή υποχώρηση του έντυπου λόγου προ της επέλασης της ηλεκτρονικής γραφής, να μάχεται στην πρώτη γραμμή προσφέροντας άριστης ποιότητας εκδόσεις που προάγουν την παιδεία και ανυψώνουν το πολιτιστικό επίπεδο. Θεωρούμε ότι ως μικρό αντίδωρο σ΄αυτή την προσφορά οφείλει η Χιακή κοινωνία να κατοχυρώσει με κάθε νομικό, θεσμικό και ηθικά αποδεκτό τρόπο την προστασία του εκδοτικού οίκου και τη συνέχιση της προσφοράς του και ειδικότερα στη δεδομένη χρονική στιγμή την αποτροπή της οικονομικής ασφυξίας και της απώλειας της πρώτης κατοικίας του εκδότη Γιάννη Παληού.

Για το Δ.Σ του Φ.Ο.Χ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Βασιλακάκη – Ντούλου                                                                Παναγιώτα Γαλάτουλα

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ