2.6.2021 16:16

Ο Δήμος Χίου και η ΑΕΝ καθαρίζουν τις παραλίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα καθαρίσουν τις ακτές από την παραλία του Μ.Λιμνιώνα  έως και την παραλία της Δασκαλόπετρας. Την παραπάνω προσπάθεια θα στηρίξει το Αστικό ΚΤΕΛ και το Επιμελητήριο.

Παρακάτω η σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Χίου:

«Επιθυμώντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και να υπογραμμίσει τη σημασία προστασίας του, ο Δήμος Χίου, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου και πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος κος Π. Μανδάλας, σε συνεργασία με την ΑΕΝ/Μ/Χίου, το Αστικό ΚΤΕΛ και το Επιμελητήριο του νησιού οργανώνουν δράση καθαρισμού ακτών.

Η παραπάνω δράση θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου και θα λάβουν μέρος σπουδαστές όλων των εξαμήνων της ΑΕΝ/Μ/Χίου καθώς, η θάλασσα θα αποτελέσει το πλαίσιο στο οποίο, αφού αποφοιτήσουν, θα περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους.

Με την έμπρακτη στήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ Χίου, οι σπουδαστές θα μεταφερθούν από το κεντρικό Δημαρχείο (ώρα συνάντησης 09.30 π.μ.) στον Μέγα Λιμνιώνα, ακτή που θα αποτελέσει την πρώτη στάση τους.

Στόχος είναι να καθαριστεί, αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου από τον Μέγα Λιμνιώνα έως και τη Δασκαλόπετρα (όρια στα οποία μπορεί να κινηθεί το Αστικό ΚΤΕΛ).

Πέραν των θερμότατων ευχαριστιών στο Επιμελητήριο Χίου, την ΑΕΝ/Μ/Χίου και το Αστικό ΚΤΕΛ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο παρόν κάλεσμα, ο κος Μανδάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια, τον συνάδελφό του κ. Π. Αναγνώστου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου θα είναι και εκείνη παρούσα, διαθέτοντας ειδικό όχημά της για την μεταφορά των απορριμμάτων που θα περισυλλεχθούν.

Αξίζει να αναφερθεί πως η δράση είναι ανοιχτή και στους πολίτες εάν κι εφόσον επιθυμούν να τη στηρίξουν».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ