11.2.2013 14:56

Ν. Σηφουνάκης: «Ακέραιος πολιτικός και στρατιωτικός ο Πλαστήρας»

ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Ο Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Στα αποκαλυπτήρια του Έφιππου ανδριάντα του Νικολάου Πλαστήρα που πραγματοποιήθηκαν χθες παραβρέθηκε και μίλησε ο Βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε:
«Βρίσκομαι εδώ  για να τιμήσω τον  ακέραιο στρατιωτικό και πολιτικό, τον άξιο της πατρίδας. Υπήρξε χρέος μου και εκπληρώθηκε ως Υπουργός Αιγαίου το 2003 αλλά και το 2010 να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί το έργο για τον γενναίο Ελληνα που αγάπησε την Μυροβόλο Χίο. Ο Νικόλαος Πλαστήρας υπήρξε ο νεώτερος Λεωνίδας  του Εθνους, που  τελευταίος εγκατέλειψε τα μαρτυρικά χώματα της Μικράς Ασίας, απένειμε δικαιοσύνη, προστάτευσε και διένυμε γη στους πρόσφυγες.
Μετά την επανάσταση του «22» κατέθεσε την εξουσία στο Κοινοβούλιο, στο λαό  και έγιναν οι ελεύθερες εκλογές. Τον πολέμησαν τα άκρα. Μπήκε στην πολιτική,  δημιούργησε  την παράταξη του κέντρου και ορκίσθηκε Πρωθυπουργός. Δεν μακροημέρευσε γιατί δεν υποτάχθηκε.
Στις μέρες μας, που ξανά μέσω του πολιτικού φανατισμού τα άκρα καιροφυλαχθούν, ας μας καθοδηγεί η φωτεινή προσωπικότητα  του τίμιου  Ελληνα στρατιώτη και πολιτικού  με την σεπτή  φυσιογνωμία που «απέθανε στην ψάθα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ