30.12.2014 8:12

Ν. Μηταράκης: "Αφοσιώνομαι στο κέντρο της χώρας, τη Χίο" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Με σημερινή επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Π.Ε. Χίου.

Το να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην πατρίδα μου είναι αυτό που ήθελα.

Στη Χίο είναι οι ρίζες μου και ξέρω την ψυχή του νησιού. Όταν είσαι συναισθηματικά δεμένος με αυτό που υπηρετείς, μπορείς να υπερβαίνεις και τον εαυτό σου και τις τυπικές δυνατότητες. Και τώρα χρειαζόμαστε το «παραπάνω», την υπέρβαση, τη θετική φόρτιση. Την αφοσίωση.

Ο άλλος λόγος είναι γιατί στον τρόπο που βλέπω την πολιτική, σε αυτό που πιστεύω ότι χρειάζεται η χώρα, η Χίος είναι Κέντρο. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να αποκτήσει νέο παραγωγικό μοντέλο. Να έρθουν επενδύσεις, αλλά και να επενδύσουμε εμείς οι ίδιοι σε αυτά που κάνουμε καλά.

Να τα οργανώσουμε σωστά, με σταθερότητα και χωρίς κινδύνους.

Εκεί κρίνονται όλα. Η πραγματική οικονομία. Η αντιμετώπιση της ανεργίας. Το κοινωνικό κράτος και επιτέλους, η αποκατάσταση των αδικιών. Των συντάξεων, των περικοπών, της άδικης φορολόγησης.

Αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν έχει κέντρο την Αθήνα. Στο κέντρο του είναι όποια περιοχή της Ελλάδας «σκέφτεται» και παράγει με νέο τρόπο. Η Χίος, ο τόπος μας, μπορεί να το κάνει. Είναι στη φύση της και την παράδοσή της.

Εδώ, έχουμε φυσικά πλεονεκτήματα που δύσκολα τα συναντάς όλα μαζί. Νησί - με τεράστια ναυτιλιακή παράδοση - ευλογημένο κάμπο και προϊόν μοναδικό στον κόσμο.

Για να γίνουν όλα αυτά δουλειές, να γίνουν εμπορικές συναλλαγές, τουρισμός όλο το χρόνο, εξαγωγές, για να είμαστε στο κέντρο των επενδύσεων και των εξελίξεων στους τομείς που έχουμε το πλεονέκτημα, χρειάζεται να μιλήσουμε σε πολλές «γλώσσες».

Στη «γλώσσα» των επενδυτών και της αγοράς. Στη «γλώσσα» της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων. Στη «γλώσσα» της διεκδίκησης στο πολιτικό πεδίο. Στη «γλώσσα» της κοινωνίας. Και κυρίως στη γλώσσα της συνεργασίας.

Όλοι οι Χιώτες, όλοι οι φορείς, - βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας, προσωπικότητες που συνδέονται με το νησί μας.

Και να πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Να τους βάλουμε χρονοδιάγραμμα, να αναλάβουμε ο καθένας μια αποστολή για τη Χίο.

 

Ο ορίζοντάς μας ανοίγει με έργα:

  •  με το αεροδρόμιο.

Και τα υδατοδρόμια για να συνδεθούν τα τρία νησιά μας.

  • με υποδομές στο κεντρικό λιμάνι και στα Μεστά, για να λειτουργούν ως ενιαίο σύστημα.

Με δίδυμη μαρίνα στη Χίο.

  • με ένα ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για τη μαστίχα.

Και νέους τρόπους προώθησης.

  • με διαχειριστικό σχέδιο για τα φράγματα.

Και συνολικά για τα νερά μας.

  • με σύνδεση των ναυτιλιακών μας σχολών.

Με συνέργειες που θα αυξήσουν το κύρος τους.

 

Ξέρουμε τι χρειάζεται.

Ότι χρειάζονται όλες οι μεγάλες επενδύσεις.

Σταθερό περιβάλλον και να μην τα παρατάς μέχρι να πετύχεις τους στόχους σου. Επενδύοντας πρώτος εσύ όλες τις δυνάμεις σου, όλη τη γνώση, την εμπειρία. Κάνοντας αυτό που ξέρεις καλά και φτιάχνοντας περιβάλλον συνεργασίας.

Αυτό ξέρω να κάνω και θα το κάνω με αφοσίωση.

Αυτό έμαθα να κάνω στα 15 χρόνια που δούλεψα στο εξωτερικό. Εδώ μιλάμε για το νησί μας. Για τους ανθρώπους μας. Για την επένδυση της ζωής μας.

Επένδυση στη Χίο.»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ