15.12.2014 9:29

Μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές που δεν αποδέχεται;

ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Μ.Χ.

Πολιτικές που δεν ασπάζεται είναι πλέον υποχρεωμένος να δοκιμάζει και να εφαρμόζει μέχρι το τέλος της θητείας του ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Ευθ. Μονίαρος.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυριακής τόσο εκείνος, όσο και ο αντιπρόεδρος, Κ. Γανιάρης, έδειξαν ότι δεν έχουν πεισθεί για το βάσιμο των αιτούμενων αλλαγών από τους αντιπροσώπους και ουσιαστικά βρίσκονται σε δυσαρμονία με την πλειοψηφικά επιθυμία των μαστιχοπαραγωγών να επιχειρηθούν βαθιές τομές στην ίδια τη φιλοσοφία λειτουργίας της Ένωσης.

Η λευκή ψήφος τους στην εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης δεν εμποδίζει ωστόσο την εφαρμογή όσων έχει αποφασίσει από το Σάββατο το απόγευμα η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Είναι καθαρά υποδηλωτική ωστόσο της αμφισβήτησής τους ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις θα αποβούν επ’ ωφελεία της Ένωσης. Ακόμα πιο ακραία η στάση του κ. Κ. Αγκά, ο οποίος καταψήφισε την εφαρμογή των αποφάσεων, εμμένοντας στην άποψη του ότι η δυνατότητα της Γενικής Συνέλευσης να αποφασίζει είναι αντικαταστατική.

Την καθαρή οδό της παραίτησης ακολούθησε μόνο ο αντιπρόσωπος των Νενήτων, Στ. Αργυράκης, ο οποίος στη Γενική Συνέλευση διαφοροποιήθηκε από τα πλειοψηφικά αιτήματα κι όταν διαπίστωσε ότι η άποψη του έπαψε να εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μαστιχοπαραγωγών των Νενήτων, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη διοίκηση. Αντικαταστάτης του είναι ο κ. Στ. Ψαρός, άγνωστο όμως αν θα αναλάβει καθήκοντα, δεδομένου ότι μόνιμος τόπος κατοικίας του είναι η Αθήνα.

Με 4 θετικούς

Την πλήρη εφαρμογή των θέσεων που εκφράστηκαν από τη Γενική Συνέλευση υιοθέτησαν 4 μέλη της διοίκησης. Οι Γ. Τούμπος και Γ. Καπετάνος, οι οποίοι άλλωστε εξ’ αρχής τις πρότειναν, αλλά και οι κ.κ. Νύκτας και Αβδελιώδης, που αποδέχτηκαν το καταστατικό δικαίωμα της Συνέλευσης να δίνει εντολές υλοποίησης των αποφάσεων της στο εκτελεστικό όργανο της διοίκησης.

Το χρονοδιάγραμμα

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε η τροποποίηση στις κλίμακες να είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Την ευθύνη ελέγχου της αξιοπιστίας του μηχανήματος διαλογής ανέλαβαν οι σύμβουλοι Καπετάνος και Αβδελιώδης. Συμφωνήθηκε επίσης οι ρυθμίσεις του μηχανήματος να είναι μόνιμα αναγεγραμμένες στο χώρο των παραλαβών, να μην είναι εφικτό να αλλάζουν από τους χρήστες του και να υπάρχουν προβαθμολογημένα δείγματα ανά κατηγορία, στα οποία να μπορεί να καταφεύγει συγκρίσιμα ο μαστιχοπαραγωγός, αν κρίνει ότι αδικείται από το αποτέλεσμα της εξέτασης του δείγματός του.

Καθοριστική για την υλοποίηση των υπολοίπων αποφάσεων θα είναι η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία ορίστηκε για τις 15 Ιανουαρίου 2015. Τότε θα κατατεθούν αναλυτικές προτάσεις για τη μεθοδολογία και τις εταιρείες που θα αναλάβουν την αξιολόγηση δομών και προσωπικού της Ένωσης, ενώ στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση θα κατατεθούν και οικονομικά στοιχεία για να αποδειχτεί πόσο εφαρμόσιμη είναι η πρόταση για τη «ρήτρα τιμής παραγωγού».

Δεν εκφράζει τη βάση

Η διαμόρφωση των νέων συσχετισμών στη βάση αλλά και στη διοίκηση της Ένωσης καθιστούν σαφές ότι ο κ. Μονίαρος λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως ξένο σώμα. Σύρεται να υλοποιήσει πολιτικές με τις οποίες σαφέστατα διαφωνεί, δεν τις πιστεύει και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα τις υπονομεύσει κιόλας.

Επιμένοντας να παραμείνει στη θέση του οφείλει να δώσει δείγματα γραφής ότι, αν μη τι άλλο, έπιασε τον παλμό των μαστιχοπαραγωγών για βαθιές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Ένωσης. Η στάση του μέχρι τώρα δεν το φανερώνει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ