28.5.2019 20:51

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο

Πηγή: naftemporiki.gr

Πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν τέσσερα τουρκικά F-16 - δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα - δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο

Μετά τις συζητήσεις των Μικτών Επιτροπών από Ελλάδα και Τουρκία για την εφαρμογή των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη σχετική νηνεμία στο Αιγαίο για λίγα 24ωρα, η πολεμική αεροπορία της γειτονικής χώρας επανήλθε σήμερα στις προκλητικές δραστηριότητές της.

Συνολικά, η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σήμερα σε 48 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR ΑΘηνών.

Πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν τέσσερα τουρκικά F-16 - δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα - δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο. 

Τα ανωτέρω αεροσκάφη σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ