23.2.2013 12:53

Μήλο της έριδας η αίθουσα των Πατρικών

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΤ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΔΗΣ

Την κοινοτική αίθουσα στα Πατρικά ζήτησε για τη διοργάνωση πανηγυριού ο Στ. Παρασκευάδης από τον πρόεδρο Αργ. Ρηγάκη, αλλά δεν του δόθηκε.
Ο ίδιος σε επιστολή του καταγγέλλει τον πρόεδρο των Πατρικών  γι αυτήν την απόφαση, υποστηρίζει ότι η αίθουσα ήταν κατάλληλη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια του στο μέλλον σε περίπτωση που ο κ. Ρηγάκης παραχωρήσει σε άλλους την αίθουσα.
Η επιστολή
Στην επιστολή του ο κ. Παρασκευάδης αναφέρει: Έπειτα από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Πατρικών κ. Αργύρη Ρηγάκη, ζήτησα να παραχωρηθεί η αίθουσα του παλαιού σχολείου, «Άρτηκας», προς αναβίωση παλαιού εθίμου χοροεσπερίδας κάθε 2 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτής της Παναγίας ∆άφνης. Αν και ήταν στη δικαιοδοσία του να παραχωρήσει την αίθουσα για μόλις 3-4 ώρες, με την αδικαιολόγητη άρνησή του με ανάγκασε να προσφύγω στο ∆ήμο Χίου (αίτηση μου ημερ. 29 Νοεμβρίου 2012).
Μετά από συνεχείς αναβολές, αυτοψίες της τεχνικής υπηρεσίας του ∆ήμου, αρχικώς θεώρησαν την αίθουσα κατάλληλη όπως ενημερώθηκα προφορικά, προς μεγάλη μου έκπληξη όμως, προφανώς υιοθετώντας την γνωμοδότηση του εκπροσώπου κ. Αργύρη Ρηγάκη, ότι δήθεν η αίθουσα είναι ακατάλληλη, ικανοποιώντας έτσι την εμπάθειά του απέναντι σε εμένα και στον ιδιοκτήτη του καφενείου του χωριού λόγω συμμετοχής του στην εκδήλωση, απέρριψαν το αίτημά μου. Η αίθουσα μόλις είχε ανακαινισθεί για να χρησιμοποιηθεί και για τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο εκπρόσωπος προέβαλλε διάφορα εμπόδια, όπως ότι δεν υπάρχει δεύτερη πόρτα διαφυγής, πυροσβεστήρες μέχρι και θέμα στατικότητας έθεσε και αναρωτιέμαι γιατί δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για την ανακαίνιση αν στερείτε στατικότητας;
∆ιαμαρτύρομαι έντονα για την εισήγηση του εκπροσώπου, την αντιδεοντολογική στάση και συμπεριφορά του, όχι μόνο σε εμένα αλλά και απέναντι σε όλους τους κατοίκους του χωριού.
Ας ληφθεί δε υπόψη ότι ο συγκεκριμένος ουδέποτε παρίσταται σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του χωριού.
Για όλα τα ανωτέρω ενίσταμαι και διαμαρτύρομαι εντόνως κατά του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Πατρικών κ. Αργύρη Ρηγάκη. Τέτοιες ενέργειες δεν θα πετύχουν να ανακόψουν την όποια προσπάθειά μου για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό μου που τόσο αγαπώ!
Επιφυλάσσομαι, βεβαίως, για όποια αντίδρασή μου, σε περίπτωση διάθεσης της συγκεκριμένης αίθουσας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ