10.10.2018 10:57

Μικρή αναβολή στη λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. στη Χίο

Πως θα λειτουργήσουν οι Δομές

Μερικές ημέρες αναβολή παίρνει η έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων στη Χίο, αφού ενώ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Πέμπτη τελικά θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής αυτό συνέβη διότι οι δύο συντονίστριες απουσιάζουν εκτός Χίου στο πλαίσιο πανελλαδικού σεμιναρίου του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα παιδιά»

Αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα λειτουργίας των Δ.Υ.Ε.Π. ο κ. Κελεπερτζής εξήγησε ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι για το νέο εγχείρημα το οποίο έχει ακολουθήσει όλα τα στάδια της προβλεπόμενης διαδικασίας.

«Οι συντονίστριες έχουν τη λίστα των παιδιών για το κάθε σχολείο. Τα παιδιά θα μπουν στο λεωφορείο από τη ΒΙ.ΑΛ. και στη συνέχεια θα μεταβούν στα σχολεία που είναι το καθένα. Τα προγράμματα θα λειτουργήσουν από τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.

Την πρώτη ημέρα θα τα υποδεχθεί η διεύθυνση του Σχολείου και θα ακολουθήσει ένα στάδιο προσαρμογής και κουβέντας.

Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι 6 Δάσκαλοι για τις Δ.Υ.Ε.Π. και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε αυτά τα παιδιά», εξήγησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ