4.7.2016 11:16

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ- Παπαδόπουλου για το Κατώτατο Εγγυημένο Εισόδημα

«ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ», ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου προκαλούν οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλου σχετικά με τον αποκλεισμό του νησιού από το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και την επιλογή άλλων περιοχών με κομματικά κριτήρια.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου κατηγορεί τον αντιδήμαρχο για παραπληροφόρηση, εξηγώντας, αυτό που και ο ίδιος ο κος Παπαδόπουλος ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι το νησί μας θα ενταχθεί στη β’ φάση του προγράμματος από 1/1/2017.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη και απορία διαβάζουμε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πρόνοιας του Δήμου Χίου για τον «δήθεν αποκλεισμό» της Χίου από το «Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα». Διαβάζουμε και άλλα(για υποβολή αίτησης  από το 2015,για β΄φάση περιοχών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα) που μάλλον βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας του.

Επειδή λοιπόν έχουμε κάνει αρκετή υπομονή, αποφασίσαμε ότι αρκετά μέχρι εδώ, με την παραπληροφόρηση.

Ξεκινάμε λοιπόν και ενημερώνουμε για αποφυγή παρεξηγήσεων .

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και όχι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι  ένα προνοιακό  πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, που θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2016, θα εφαρμοστεί σε τριάντα επιλεγμένους Δήμους(πιλοτικά) με αναμενόμενους δικαιούχους περίπου 40.000 νοικοκυριά. Στη δεύτερη φάση  από 1-1-2017 το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

Το πρόγραμμα συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση, με τη διασύνδεση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά και τις υπηρεσίες ενεργοποίησης των δικαιούχων, με στόχο την επιστροφή στην εργασία και την κοινωνική επανένταξη.

Η επιλογή των 30 Δήμων, έγινε ως εξής:

α) Καθορίστηκε ο αριθμός των εντασσόμενων  Δήμων ανά Περιφέρεια, ανάλογα με τον πληθυσμό της: π.χ. 9 Δήμοι στην Αττική, 4 στην Κεντρική Μακεδονία κ.λπ. 

β) Επιλέχθηκαν οι Δήμοι που θα ενταχθούν με αλληλεπίδραση τριών κριτηρίων: ποσοστά ανεργίας, ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Στους Δήμους που επιλέχθηκαν θα δοκιμαστούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές και αξιολογήσεις, ώστε να γίνει η πανεθνική εφαρμογή του ΚΕΑ από την 1 Ιανουαρίου 2017.

Στους υπόλοιπους 295 Δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σ΄αυτή την κατηγορία ανήκει η Χίος και από 1-1-2017 με όλη την υπόλοιπη επικράτεια θα ενταχθεί στο ΚΕΑ.

Κανένας Αποκλεισμός της Χίου και καμία υπόγεια διαδρομή .Αυτά όποιος έχει αμφιβολία ακόμα να τα ψάξει  αλλού και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση.

Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα και με στοιχεία και  αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα.

Όλα τα άλλα δεν μας αφορούν.

Υ.Γ.

Όσον αφορά το Βόρειο Αιγαίο επειδή και σε αυτό το σημείο η πληροφόρηση του Κου Αντιδημάρχου είναι λάθος η Σάμος δεν έχει ενταχθεί.Μόνο η Μυτιλήνη από το Βόρειο Αιγαίο.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ