1.7.2016 15:38

Αποκλεισμός της Χίου από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Αγανάκτηση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στον αντιδήμαρχο Πρόνοιας του Δ. Χίου ο  αποκλεισμός του δήμου από το νέο πρόγραμμα  ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που ανακοίνωσε προ ημερών η υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, παρά τις διαβεβαιώσεις περί αντιθέτου.  Ο αντιδήμαρχος μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι είχε αποστείλει από το Μάρτιο του 2015 έγγραφο στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας για να συμπεριληφθεί το νησί μας στο μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και το αίτημα είχε γίνει αποδεκτό. « Με έκπληξη άκουσα την υφυπουργό να ανακοινώνει την ένταξη του Δήμου Μυτιλήνης στο πρόγραμμα και να αποκλείει την Χίο.  Επικοινώνησα άμεσα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μυτιλήνης και τον ρώτησα εάν είχε υποβάλει αίτημα και αν το υπουργείο είχε αποστείλει σχετική εγκύκλιο ενημέρωσης για να αποστείλουμε δικαιολογητικά. Όταν μου απάντησε ότι από μόνο του το υπουργείο αποφάσισε την ένταξή τους , εξοργίστηκα διότι μας είχαν αποκλείσει άνευ λόγου. Και ερωτώ με τι κριτήρια ελήφθη μια τέτοια απόφαση», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές  για τους λόγους που  επιλέχθηκε το γειτονικό νησί.  « Προφανώς τα κομματικά κριτήρια υπερίσχυσαν των πραγματικών κριτηρίων γεγονός που με ενοχλεί αφάνταστα καθώς εμείς ως δήμος είχαμε αποστείλει αίτημα, είχαμε λάβει θετική απάντηση και ξαφνικά αποκλειόμαστε. Έχουμε δημότες που ζουν με δυσκολία. Τι θα πω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι είστε πλουσιότεροι από τους Μυτιληνιούς και τους Σαμιώτες;» ερωτά ο αντιδήμαρχος αναζητώντας απαντήσεις τόσο από το αρμόδιο υπουργείο όσο και από τον κυβερνητικό Βουλευτή, τον οποίο έχει ήδη ενημερώσει.

Σύμφωνα πάντως με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα επεκταθεί από 1/1/2017 σε όλους του Δήμους της Ελλάδας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ