27.5.2014 13:54

Μετεκλογικές αναταράξεις στα Ψαρά

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΚΛΙΜΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Σε προκύρηξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάλυψης της κενής θέσης του ειδικού συνεργάτη προχωρά ο Κώστας Βρατσάνος μετά την παραίτηση -απόλυση του Ανδρέα Καραγιώργη.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει ένα κλίμα πολιτικής και προσωπικής  αντιπαράθεσης στη μικρή τοπική κοινωνία, αφού ο πρώην ειδικός συνεργάτης και ο επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάρκος Βρατσάνος κατηγορούν τον επανεκλεγμένο δήμαρχο ότι λειτούργησε εκδικητικά, με κριτήριο την ψήφο μελών της οικογένειας του απολυμένου.

Αντίθετα, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι τα κριτήρια της απόφασης του ήταν εντελώς παραγωγικά και υπηρεσιακά.

Ο ισχυρισμός

«Αρχικά ο δήμαρχος μου ζήτησε  να υποβάλλω την παραίτηση μου επειδή δεν τον ψήφισαν μέλη της οικογένειας μου, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να ωραιοποιήσει τις εντυπώσεις λέγοντας μου ότι δεν είμαι απαραίτητος για το Δήμο και δεν τον ενδιαφέρει τι ψήφισαν οι δικοί μου», δηλώνει ο απολυθείς - παραιτημένος πρώην συνεργάτης.  «Η αλήθεια είναι ότι θείος μου ήταν υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό και τον ψήφισαν κάποιοι από τους συγγενείς μου. Εκείνος περίμενε ότι, επειδή ήμουν ειδικός συνεργάτης του, θα τον ψήφιζαν όλοι. Εκλέχθηκε με 11 ψήφους διαφορά και οι τέσσερις από τους έξι που ανέτρεψαν την κατάσταση και του έδωσαν τη νίκη ήταν της οικογένειας μου, αλλά αυτό δεν το υπολογίζει».

Μειωμένη απόδοση

Απαντώντας ο Κ. Βρατσάνος υποστηρίζει ότι ο Α. Καραγιώργης έχασε τη θέση του επειδή δεν παρήγαγε έργο και επισημαίνει ότι το 2010 δεν δίστασε να τον προσλάβει, αν και γνώριζε ότι η οικογένεια του δεν τον είχε ψηφίσει.

«Τον προσέλαβα ως ειδικό συνεργάτη το 2010, λειτουργώντας στα όρια της νομιμότητας, παρότι γνώριζα ότι η οικογένεια του είχε ψηφίσει τον αντίπαλο συνδυασμό. Οι άλλοι υποψήφιοι είχαν περισσότερα προσόντα, αλλά τον προσέλαβα με τη δυνατότητα της επιλογής που μου δίνει ο νόμος, κυρίως επειδή πίστευα ότι μπορεί να αποδώσει, για να δείξω ότι αυτές οι πολιτικές επιλογές πρέπει να τελειώσουν αλλά και για να δώσω δουλειά σε έναν Ψαριανό.

Προϊόντος του χρόνου διαπίστωσα ότι δεν απέδιδε στη θέση του συνεργάτη  που πρέπει να προβάλλει και να στηρίζει το έργο του δήμαρχου. Τον κράτησα και του έδωσα μια ευκαιρία ακόμη για να δουλέψει στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει, αλλά και στην Οικονομική Υπηρεσία δεν απέδωσε. Διαπίστωνα ότι  έργα που είχε αναλάβει δεν προχωρούσαν και τώρα πια δεν μπορώ να αποκλείσω καμία σκοπιμότητα.

Είχα λάβει την απόφασης διακοπής της συνεργασίας πριν τις εκλογές, αλλά δεν ήθελα να ενεργήσω πριν αποφασίσει ο κόσμος  των Ψαρών ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος. Μετά τις εκλογές επέλεξα για το καλό του να μην τον απολύσω και του ζήτησα να υποβάλλει την παραίτηση του για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο βιογραφικό του, αλλά ο ίδιος αποκάλυψε την πραγματικότητα, γράφοντας μου ότι παραιτείται επειδή του το ζήτησα. Θα προκηρύξω την κάλυψη της θέσης και αυτή τη φορά θα επιλέξω το συνεργάτη μου με μοναδικό κριτήριο τα τυπικά προσόντα».     

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ