28.3.2013 10:37

Μετάθεση της Πρωτομαγιάς ζητούν οι έμποροι

ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

Τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς σε μια «πιο εύθετη ημερομηνία», με δεδομένο ότι συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη, ζήτησε με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Ανάπτυξης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά από αιτήματα Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι με το άρθρο 7 του ν. 74/1975 επιτρέπεται στον υπουργό να μεταθέτει την αργία, όταν η Πρωτομαγιά συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν ήδη καταπιαστεί με την κατάρτιση των εορταστικών ωραρίων των περιοχών τους και θέλουν να γνωρίζουν τι θα ισχύσει τελικά για την Μεγάλη Τετάρτη.

«Θεωρούμε, δε, το κοινό αίτημά τους εύλογο, καθότι η -έστω και περιορισμένη- εορταστική κίνηση θα δώσει κυριολεκτικά σε πολλές επιχειρήσεις 'το φιλί της ζωής' και θα τους επιτρέψει να ανασάνουν προσωρινά μέσα στην ύφεση».

Κατά το παρελθόν, αρκετές φορές έχει γίνει μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς σε άλλη ημέρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ