17.10.2016 11:02

Το μεταναστευτικό «διώχνει» τα Κεραμεία ;

«ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ», ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΑΡΑΚΛΑΣ

Προ των ευθυνών της φέρνει κεντρική και τοπική αυτοδιοίκηση ο ένας εκ των επενδυτών της «Κεραμεία Α.Ε.» Αντώνης Φαράκλας που με επιστολή τους προς τους αιρετούς της Χίου αλλά και τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, διαμηνύει ότι η επένδυση κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας της αναποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.

Μάλιστα ο κ. Φαράκλας εκτός των άλλων σημειώνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής της επένδυσης καθώς το μέλλον της κρίνεται αβέβαιο.

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής»

«Διαπιστώνουμε καθημερινά την έλλειψη πολιτικής βούλησης από μέρους της πολιτικής ηγεσίας,  της κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης στην αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στο νησί μας», αναφέρει εισαγωγικά ο κ. Φαράκλας για να σημειώσει λίγο αργότερα ότι  «αντί να προωθούνται οι πρόσφυγες από τα τουριστικά και ακριτικά νησιά της χώρας, στοιβάζονται σε ακατάλληλα κέντρα υποδοχής τα οποία αντί να μειώνονται, αυξάνονται χωρίς τις περισσότερες φορές να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες ανθρώπινης διαβίωσης».

Αποτέλεσμα, όπως τονίζει, είναι η δημιουργία κοινωνικών αναταραχών, που πλήττουν τη δημόσια τάξη και υγεία των κατοίκων του νησιού αλλά και των ίδιων των προσφύγων.

«Η εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός βάλλεται ανεπανόρθωτα ενώ απωθεί από τη Χίο τουρίστες και επενδυτές. Δυστυχώς το μέλλον της επένδυσής μας και κάθε επένδυσης κρίνεται αβέβαιο ενώ ήδη εξετάζουμε το ενδεχόμενο αναστολής της. Η μεγάλη αυτή στρατηγική επένδυση, όπως έχει χαρακτηριστεί από το Κράτος, θα πρέπει να ενισχύεται από σωστές πολιτικές και όχι να πλήττεται από λανθασμένες πολιτικές που υποβαθμίζουν την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού», αναφέρει ο κ. Φαράκλας καλώντας τους αιρετούς να λάβουν επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα.

 

Αναφορά προς τον Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Η συγκεκριμένη επιστολή, όπως αναμένονταν, δημιούργησε έντονο προβληματισμό με τον βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη να σπεύδει να καταθέσει αναφορά προς τον Υπ. Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Στην επιστολή επισημαίνεται η αναποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη δημόσια ασφάλεια και την υγιεινή. Τονίζεται επίσης ότι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλήττεται η εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός και ότι πλέον το μέλλον της επένδυσης τους, όπως και κάθε άλλης επένδυσης, κρίνεται αβέβαιο. Η εταιρεία ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη κατάλληλων μέτρων για τη διαχείριση του προσφυγικού και εγγυήσεις για την προστασία της επένδυσης», σημειώνει ο κ. Μηταράκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ