7.10.2016 11:01

Αποκαλύφθηκε η επένδυση των Κεραμείων

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ, ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Η παρουσίαση του πρότζεκτ «Κεραμεία» μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δεκάδων  εμπορικών και οικονομικών ακόλουθων 25 Πρεσβειών από τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στη διημερίδα του οργανισμού «Enterprise in Greece» προκειμένου να γνωρίσουν τα κρυμμένα μυστικά της Χίου.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Golden Sand» ο Θεόδωρος Κόντες εκπροσωπώντας την ιδιοκτήτρια εταιρία , αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου που όπως είπε όταν υλοποιηθεί θα αλλάξει προς το θετικό όλα όσα ξέραμε για τον τουρισμό της Χίου.

Η θέση του 

Αναφερόμενος στα γενικά χαρακτηριστικά της θέσης των Κεραμείων, ο κ. Κόντες σημείωσε ότι απέχει μόλις 9 χλμ. από την πόλη, 7 χλμ. από το αεροδρόμιο και 8,2 ναυτικά μίλια από τον Τσεσμέ με τον οποίο θα συνδέεται απευθείας με τη μαρίνα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.

Τα «Κεραμεία»

Αναλύοντας το εγχείρημα του ομίλου Κολάκη, ο κ. Κόντες σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που θα καλύπτει μία επιφάνεια 21.404 τ.μ. και θα έχει χωρητικότητα 560 κλινών.

Θα χωρίζεται σε 2 κύριες ζώνες: Την Α’ Ζώνη που θα χωρίζεται στις ζώνες Α.1., Α.2 και Α.3. και τη ζώνη Β.

Η πρώτη ζώνη (Α.1.), θα στεγάζει το κύριο συγκρότημα των 280 κλινών, το οποίο θα φιλοξενείται στο κτήριο του παλιού εργοστασίου κεραμικών. Σε αυτή την πτέρυγα θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι ευεξίας με την ονομασία «Evmorfia» καθώς και άλλοι χώροι δραστηριοτήτων. Στην ίδια ζώνη θα δημιουργηθεί και το μουσείο – εκπαιδευτικό κέντρο με την ονομασία «Homer» στο οποίο θα διοργανώνονται σεμινάρια, συσκέψεις και παρουσιάσεις.

Παράλληλα στη ζώνη A.1. προβλέπεται η δημιουργία πολυτελούς εστιατορίου με την ονομασία «Διόνυσος» καθώς και πολυτελή διαμερίσματα των 35 κρεβατιών καθώς και 13 μπανκαλόους των 40 κλινών.

Τέλος στην πρώτη ζώνη θα δημιουργηθεί το σύμπλεγμα δωματίων «Orion» με 41 τουριστικά καταλύματα και 130 δωμάτια, αυτόνομο χώρο στάθμευσης, κήπο και πισίνα.

Το παλαιοντολογικό μουσείο

Η ιδιοκτήτρια εταιρία όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα άφηνε αναξιοποίητα τα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής, τα οποία όχι μόνο θα περισώσει αλλά και θα αναδείξει μέσα από τη δημιουργία μουσείου με την ονομασία «Elefas». Έτσι η ζώνη Α.2. θα στο μεγαλύτερο μέρος της θα καλύπτεται από το μουσείο ενώ θα υπάρχει χώρος για εκδηλώσεις, τοπικά φεστιβάλ, ποδηλασία και περίπατο.

Τέλος η ζώνη Α.3 θα περιλαμβάνει χώρους για άθληση, χώρους πρασίνου αλλά και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Η πρώτη υπερσύγχρονη μαρίνα

Κι ενώ το κράτος μέχρι στιγμής αδιαφορεί εδώ και 10ετίες για τη δημιουργία υπερσύγχρονης μαρίνας, το πρότζεκτ «Κεραμεία» βασίζει το συγκριτικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τα αντίστοιχα ξενοδοχεία του Τσεσμε στη δημιουργία μίας πραγματικά ξεχωριστής μαρίνας στην οποία οι ιδιοκτήτες σκαφών θα μπορούν να τα ελλιμενίσουν ασφαλώς αλλά και να απολαύσουν τη χλιδή του ξενοδοχείου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία λιμένα με την ονομασία «Χιόνη» που θα προσφέρει 134 θέσεις πρόσδεσης. Στην πρώτη ζώνη του λιμένα θα βρίσκονται οι υπηρεσίες φιλοξενίας των σκαφών ενώ στη δεύτερη ζώνη του λιμένα θα δημιουργηθούν 25 πολυτελή διαμερίσματα με την ονομασία «Αριάδνη», εστιατόρια και χώροι δεξιώσεων.

Η Χίος στο επίκεντρο της κρουαζιέρας

Ένα από τα πλέον θετικά σενάρια, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Κόντε, είχε να κάνει με την ανάδειξη της Χίου ως έναν από τα σημαντικότερα λιμάνια προορισμού για τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόντες η Χίος μετά τη δημιουργία των Κεραμείων θα δίνεται η δυνατότητα μέσα από ειδικά πακέτα οι τουρίστες να διαμένουν στη Χίο από 4 έως 7 ημέρες και εν συνεχεία να επιβιβάζονται και πάλι στα πλοία συνεχίζοντας την κρουαζιέρα τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ