18.4.2016 12:41

Μετά τις φυλακές… στις καλένδες και το Δικαστικό Μέγαρο

Σε μπαλάκι ανευθυνότητας ανάμεσα σε Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Υποδομών, μετατράπηκε η δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου. Οι απαντήσεις των Υπουργείων στην ερώτηση του Νότη Μηταράκη κάθε άλλο παρά πρόθεση αποπεράτωσης του έργου φανερώνουν, αφού το Υπ. Δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο ενώ το Υπ. Υποδομών σημειώνει αυτό το οποίο είναι γνωστό εδώ και δύο χρόνια ότι, γίνεται προσπάθεια εκκαθάρισης της εργολαβίας.

Οι απαντήσεις

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Υπ. Δικαιοσύνης τονίζει ότι μετά τη διάλυση της εταιρίας «Θέμις Κατασκευαστική» αρμόδιο Υπουργείο είναι αυτό των Υποδομών δηλώνοντας μάλιστα αναρμόδιος για ένα έργο που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο.

Από την πλευρά του ο Υπ. Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης αρκείται απλά στη διαβίβαση εγγράφου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στο οποίο ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρει ότι έναν χρόνο μετά την απόφαση για τη διάλυση της εργολαβίας ακόμα συνεχίζεται ο έλεγχος τελικής επιμέτρησης, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με δεδομένο μάλιστα ότι χρήματα το κράτος δεν διαθέτει το έργο μάλλον δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Ν. Μηταράκης: «Μνημείο υποκρισίας και αδιαφορίας οι απαντήσεις»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του «γαλάζιου» βουλευτή Νότη Μηταράκη που σχολιάζοντας τα λεγόμενα των Υπουργών έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου αδιαφορία από πλευρά κυβέρνησης «η οποία δεν διαθέτει καμία σοβαρότητα, καμία αποφασιστικότητα, καμία αξιοπιστία και καμία όρεξη για δουλειά».

«Όλες αυτές οι απαντήσεις φανερώνουν την υποβάθμιση και τον ευτελισμό των θεσμών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Συνιστούν ταυτόχρονα ένα μνημείο υποκρίσιας και αδιαφορίας για τα προβλήματα του νησιού.  Δυστυχώς και το έργο της αποπεράτωσης του Δικαστικού Μεγάρου πρέπει να προστεθεί στη μαύρη λίστα που έφτιαξε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη Χίο και τους Χιώτες», καταλήγει ο κ. Μηταράκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ