1.8.2019 10:19

Μειωμένες οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών αυτή την εβδομάδα στη Χίο

Πάνω από 2400 πρόσφυγες-μετανάστες διαμένουν στο νησί

Είκοσι δύο  άτομα έφθασαν αυτή την εβδομάδα στο νησί μας , αριθμός μικρότερος από τις 129 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και μικρότερος από τις 105 αφίξεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του περασμένου έτους.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων αυτής της εβδομάδας ήταν 3, συγκριτικά με τις 18 της προηγούμενης.

Αυτή τη στιγμή στο νησί διαμένουν  περισσότεροι από  2.400 πρόσφυγες και μετανάστες, με την  πλειονότητα του πληθυσμού να είναι από την  Παλαιστίνη (19%), τη Συρία (15%), το Ιράκ (14%), τη Σομαλία (12%) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (10%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού και τα παιδιά το 24%, εκ των οποίων 8 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου 14% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους, κυρίως από το Ιράκ, την Αίγυπτο και τη Συρία. Περίπου 46% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Αυτή την εβδομάδα, 765 άνθρωποι έφθασαν στα άλλα νησιά του Αιγαίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη Λέσβο. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων σε όλα τα νησιά ανήλθε στις 112.

Αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, 41 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν, μετά τη σχετική έγκριση από τις αρχές, από τη Χίο προς την ενδοχώρα. Με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, 10 άτομα μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα της Υ.Α. στην ενδοχώρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ