12.2.2013 20:02

Με περιουσία 1,2 δις δολ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οι σπουδές του είχαν βάση την Πληροφορική, δεμένος όμως στο νήμα της ναυτιλίας βρήκε τον τρόπο να τις ενσωματώσει. Θεωρείται ο κατασκευαστής του λογισμικού για τη διαχείριση των πλοίων και των ναυτιλιακών εταιριών κι είναι σήμερα από τους μεγαλύτερους πλοιοκτήτες στον κόσμο στα containerships, με την εταιρία του Danaos να έχει προβλεπόμενα έσοδα 5,4 δις δολαρίων.

Ο κ. Ιωάννης Κούστας, πρόεδρος, μεταξύ άλλων, της HELMEPA, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος Έλληνας, κατέχει την 962η θέση στη λίστα του «Forbes» με περιουσία 1,2 δις δολαρίων κι εδώ και λίγες μέρες αναδείχθηκε εξωτερικό μέλος της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η επιλογή από τον ίδιο της υποβολής υποψηφιότητας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι πιθανότατα άμεσα συναρτώμενη με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών της Χίου. Μια συμμετοχή – επισφράγισμα της συμβολής του νόμου που έφερε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το στίγμα υποστήριξης της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσαν δυο επιπλέον εφοπλιστές με τη συμμετοχή τους στα Συμβούλια Διοίκησης αντίστοιχων πανεπιστημίων. Ο Βρονταδούσης πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεοδ. Βενιάμης, εξελέγη μέλος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ