27.2.2013 10:10

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ναυτικοί

Αν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας κατατεθεί με τη σημερινή του μορφή στη Βουλή, οι ναυτικοί θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς.

Στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, στην οποία παρευρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο κ. Χαλάς είπε 0 αναφερόμενος στην επιστράτευση των ναυτικών - ότι και στο παρελθόν οι επιστρατεύθηκαν, αλλά το συνδικαλιστικό τους κίνημα αμφισβήτησε το μέτρο αυτό στην πράξη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, στην ομιλία του, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του προκάλεσαν δυσανάλογα μεγάλη αναστάτωση σε σχέση με την αναγκαιότητά τους και το πραγματικό τους περιεχόμενο, ενώ πρόσθεσε ότι έδωσαν την ευκαιρία σε εκείνους κυρίως που αντιδρούν σε οτιδήποτε αφορά μια παρέμβαση σε ένα πρόβλημα, ακόμα και στη διάγνωση, να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά το θέμα, χωρίς καμία προστιθέμενη αξία για τον ακτοπλοϊκό κλάδο.

«Εκτιμώ, ότι η συζήτηση που θα κάνουμε στη Βουλή θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αλήθεια» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε, ότι είναι δύσκολο πράγμα σήμερα να τεκμηριώνεις τον πολιτικό σου λόγο με στοιχεία.

Ο υπουργός είπε επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με την ολοκλήρωση των υπογραφών απο όλους τους υπουργούς.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι η ναυτιλιακή πολιτική αρθρώνεται γύρω από τρία πράγματα, το ναυτικό, το πλοίο και την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για να δρομολογηθούν ορισμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης κάτι όμως που, όπως τόνισε, δεν αφορά μόνο στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον κίνδυνο και εκτιμώ, ότι πριν αναληφθούν πρωτοβουλίες θα πρέπει να γίνεται μια ασφαλής και τεκμηριωμένη διάγνωση των αιτιών των προβλημάτων ενός κλάδου με δίκαιο και ορθολογικό επιμερισμό τους στους διάφορους κρίκους της αλυσίδας, είπε ο κ. Μουσουρούλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, είπε ότι υπογράφει και υπογραμμίζει τη λέξη δικαιοσύνη, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δίνονται λύσεις.

http://www.tanea.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ