19.10.2012 14:51

Με Φρεγάτες και αρματαγωγά του Π.Ν. ο εορτασμός των Ελευθερίων της Χίου

Συγκλήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδων Δημητρίου, υπεύθυνο για τους εορτασμούς του Πολεμικού Ναυτικού, με θέμα το συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, τη Στρατιωτική Διοίκηση Χίου, τη Ναυτική Διοίκηση Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Δήμο Χίου, καθώς και από Πολιτιστικούς Φορείς του Δήμου Χίου.
 
     Κατά τη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ότι πρόκειται να συμμετάσχει στους εορτασμούς με μία σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί μας πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία θα επιβαίνουν Ναυτικοί Δόκιμοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις. Ένα από αυτά, το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Στο πλοίο θα υπάρχει και έκθεση εκθεμάτων και όπλων του Πολεμικού Ναυτικού.
 
     Από τη Στρατιωτική Διοίκηση Χίου έχει σχεδιασθεί Έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Το ανδραγάθημα του Υποπλοιάρχου Βότση» (2-14 Νοεμβρίου), καθώς και ομιλία με θέμα «100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου – Η συμβολή των Κρητών Αγωνιστών».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ