7.10.2019 13:12

Μαθητικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την Ψυχική Υγεία

Από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Πάνω από 900 μαθητές από 15 Λύκεια της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό και να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για την ψυχική υγεία μέσα από την τέχνη του βίντεο, της φωτογραφίας και του ποιήματος. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» με αφορμή την 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 

Με τίτλο «Νέοι και Ψυχική Υγεία: Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ευτυχισμένος», οι μαθητές   - ατομικά ή ομαδικά – εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα γεμάτα αγάπη και μεράκι, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευαισθησίες τους και τις αγωνίες τους.

Στους διακριθέντες των τριών κατηγοριών (βίντεο-φωτογραφία-ποίημα) θα απονεμηθούν βραβεία ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής. Στα σχολεία των τριών διακριθέντων θα δοθεί ως επιβράβευση έπαθλο (δωροεπιταγή).

Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων απαρτίζεται (με αλφαβητική σειρά) από τα εξής πρόσωπα:​

 ​Αβδελιώδης Δήμος, Σκηνοθέτης​

Βούλγαρης Γιάννης, Πρόεδρος Φωτογραφικής Λέσχης Χίου​

Λεοντιάδου Όλγα , Σκηνογράφος​

Πυλιώτης Θοδωρής, Δημοσιογράφος​

Σταματελοπούλου Ζέττα, Ψυχολόγος​

Χούλης Νίκος, Ποιητής​

Σε εορταστικό κλίμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, εκδήλωση παρουσίασης των έργων και βράβευσης των νικητών. Θα προηγηθεί ομιλία για την ψυχική υγεία των εφήβων από την παιδοψυχίατρο, Φωτεινή Σταματοπούλου και στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα συνδιαλλαγούν σε ένα γόνιμο διάλογο σε θέματα που τους απασχολούν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την επιτυχία του διαγωνισμού ήταν καθοριστική η συμβολή των εκπαιδευτικών, τους οποίους και ευχαριστούμε, όπως και την υπεύθυνη του τομέα σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Στέλλα Τσιροπινά.

Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου για τη διάθεση της αίθουσας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους χορηγούς ASTRAAIRLINES, καφετέρια PLANB, Φροντιστήριο ΠOYKAMIΣΑΣ Χίου, SuperMarket ΧΑΡΑ, λογιστικό γραφείο EUROTAX, Βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ, ξενοδοχείο DIANA, οι οποίοι κάλυψαν τις άμεσες δαπάνες της εκδήλωσης και τις δωροεπιταγές που συνοδεύουν τα τρία πρώτα βραβεία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ