14.7.2016 14:27

Μας ψεκάζουν… [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΝΥΜΦΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η εκκίνηση του δεύτερου γύρου ψεκάσματος κατά των κουνουπιών έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλά σημεία της πόλης, κυρίως εκεί όπου υπάρχει στάσιμο νερό ή εκβολές ποταμών. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Τμήματος Υγιεινής  χρησιμοποιούνται οικολογικά και υποαλλεργικά  σκευάσματα  ούτως ώστε να μην επηρεαστεί το περιβάλλον .

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Άννα Χρυσούλη, είναι μία εργασία που πρέπει να ολοκληρωθεί προς το παρόν και να πραγματοποιηθεί όπου και όποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Τα σημεία

 Μέχρι στιγμής οι περιοχές που έχουν πραγματοποιηθεί οι ψεκασμοί είναι ο ποταμός  Κοκκαλάς, ο Καστρομηνάς, ο ποταμός  Παρθένης, η Αγ. Άννα Καπέλα, το Κάστρο (πίσω από το Δημαρχείο), τα Ταμπάκικα και τέλος ο ποταμός Αρμένης όπου επικρατούσε και η χειρότερη κατάσταση λόγω των καλαμιών.

Η κατάσταση πάντως δεν διαφέρει σε σχέση με πέρσι αφού τα προβλήματα και οι περιοχές είναι οι ίδιες. «Αν προκύψει νέα ανάγκη για ψεκασμό και η οποία θα υποδειχθεί  από σχετική μελέτη , θα την αντιμετωπίσουμε με επιπλέον ψεκασμό πέραν του προβλεπόμενου», επισήμανε η πρόεδρος ερωτώμενη για το αν χρειάζεται επιπλέον παρέμβαση στην περιοχή του καταυλισμού της Σούδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ