9.11.2020 16:29

Λιτός αλλά ουσιαστικός εορτασμός της 11ης Νοεμβρίου στη Χίο

Με λιτό πλην ουσιαστικό τρόπο, επιλέγει η Π.Ε. Χίου να εορτάσει τα ελευθέρια του νησιού.

Έτσι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου:

Στις 09:00 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τη σημασία της επετείου.

Στις 09:30 θα αναρτηθεί στο κτίριο της Π.Ε. Χίου το ομοίωμα της πρώτης χειροποίητης σημαίας που υψώθηκε στη Χίο την ημέρα της απελευθέρωσης το 1912.

Στις 18:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης στις 07:00.

Στις 08:00 θα τελεστεί Δοξολογία και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, με τον Μητροπολίτη Μάρκο να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας, και θα ακολουθήσει αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στο ηρώο πεσόντων.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των αρχών του τόπου στη Βιβλιοθήκη Κοραή, με την ευκαιρία της έναρξης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων για την απελευθέρωση της Χίου.

Στις 16:50 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Βουνακίου και στις 18:00 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και πάλι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ