21.9.2023 14:43

ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου: «Το αντεργατικό νομοσχέδιο «έκτρωμα» θα μείνει στα χαρτιά...»

Χαιρετίζουμε τη σημερινή , μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων απ' άκρη σ άκρη της Ελλάδας. Κι εδώ στα νησιά μας εργατικά συνδικάτα , Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έδωσαν ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο «έκτρωμα» θα μείνει στα χαρτιά. 

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πολλοί από τους οποίους είναι εκλεγμένοι σε συνδικάτα και ΕΚ, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ από τους νομούς Λέσβου, Χίου , Σάμου, έδωσαν  μαχητικά αγώνα για την επιτυχία αυτής της απεργίας και των κινητοποιήσεων, ενώ την ηχηρή της απουσία δήλωσε για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ.

Σε αυτή την υπόθεση, απέναντι στις ρυθμίσεις που απογειώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στρατευμένη. Στέκεται απέναντι στις διατάξεις που εξαπολύουν νέες επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς το ωράριο εργασίας, το απεργιακό δικαίωμα, σε αντιπαράθεση με τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών των κκ Μουτζούρη, Στεφανή και Χοχλάκα. 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός των νησιών με την πάλη τους θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και με την ψήφο τους στις 8 Οκτώβρη μπορούν να αποδοκιμάσουν την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των πολλών. Η παρουσία μας στις συγκεντρώσεις επιβεβαιώνει ότι έχουμε πάρει θέση με τους πολλούς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ