19.7.2021 12:10

Λαμπρά αποκαλυπτήρια της Δόξας των Ψαρών στις 5 Αυγούστου

Σε μία λαμπρή τελετή, από άποψη οργάνωσης αλλά και προσκεκλημένων, θα αποκαλυφθεί στις 5 Αυγούστου, το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών, που το πρωί του Σαββάτου έφθασε με ιδιαίτερη προσοχή στα Ψαρά και τοποθετήθηκε σε ειδική εξέδρα στους πρόποδες της Μαύρης Ράχης των Ψαρών.

Το 4 μέτρων άγαλμα είναι δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και καλλιτεχνήθηκε από τον γλύπτη Νίκο Γεωργίου, με το τελικό αποτέλεσμα να αποτυπώνει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον πίνακα του Νικόλαου Γύζη.

Παράλληλα ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος ανέλαβε και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρα, η οποία έχει ανατεθεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Μανώλη Βουρνού.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βρατσάνο, έχει αποσταλεί πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 5 Αυγούστου, θα υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων του Psara Glory, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να φθάσει από τα Λιμνιά στα Ψαρά.

Αρχείο ήχου

Κώστας Βρατσάνος για αποκαλυπτήρια Δόξας Ψαρών

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ