14.4.2015 16:02

“Λαμβάνουμε μέτρα αν δεν φέρετε γιατρό”

ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

Ακόμη και με νομικά μέτρα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Αμανής την ολοένα και πιο αραιή παρουσία γιατρού στην ευαίσθητη περιοχή τους.

Χθες ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βολισσού Γιάννης Μαδιανός, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει άμεσα μια λύση, κοινοποίησε επιστολή στο Κέντρο Υγείας Πυργίου και στον αρμόδιο ιατρό Μ. Φλατσούση με την οποία του περιγράφει το πρόβλημα απουσίας γιατρού από την Αμανή.

«Παρά τις υποσχέσεις σας και τα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντησή σας με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου το μήνα Μάρτιο, η περιοχή έμεινε χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς για 6 μέρες, ενώ για το μήνα Απρίλιο και σύμφωνα με το πρόβλημα προβλέπεται να μείνει άλλες 11. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα μείνουν αδρανείς στην συνεχιζόμενη επιλεκτική πρακτική σας, να μην καλύπτετε σε καθημερινή και 24ωρη βάση τα απομακρυσμένα χωριά μας με γιατρό, όταν αντίθετα φροντίζετε να καλύπτονται περιοχές που απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα τόσο από το Κέντρο Υγείας όσο και το Νοσοκομείου της Χίου. Η πρακτική σας θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της Β.Δ. Χίου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην απώλεια και τρίτης ανθρώπινης ζωής για την οποία θα έχετε πλήρη και αποκλειστική ευθύνη», αναφέρει ο κ. Μαδιανός στην επιστολή του με αποδέκτες πέραν των άλλων όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού αλλά και τους εποπτικούς φορείς υγείας εκτός Χίου. Μάλιστα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ξεκαθαρίζει ότι αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων τους «προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ