22.2.2013 14:03

Λαχανόκηπος με κοινωνικούς καρπούς

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ, ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ;

Χρήσιμες οι διανομές δωρεάν τροφίμων, επίσης χρήσιμες κι όσες πρωτοβουλίες κι αν έχουν μέχρι στιγμής αναληφθεί από φορείς του δημοσίου ή ιδιώτες προς την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος εκείνος της παροχής της δυνατότητας σε άνεργους, σε κοινωνικά αδύναμους, να εξασφαλίσουν το ψωμί τους χωρίς να νιώθουν τη βαριά καμιά φορά ελεημοσύνη των άλλων πάνω τους.

Μια τέτοια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Λέσβου «Ηλιακτίδα» με τη σύμπραξη του δήμου λειτουργώντας δημοτικό λαχανόκηπο, στην περιοχή της Νεάπολης.

Από τη λειτουργία του θα ωφεληθούν 100 άπορες οικογένειες, με οπωροκηπευτικά προϊόντα που θα προέρχονται από την καλλιέργεια του αγροτεμαχίου, προσφέροντας ταυτόχρονα ποσοστό 10% της ετήσιας παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στον δημοτικό λαχανόκηπο θα προσφέρονται, επίσης, υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης στις οικογένειες που θα συμμετάσχουν, με σκοπό να βοηθηθούν και να βγουν από τη δυσάρεστη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται.

Η ιδέα υπάρχει, την τεχνογνωσία και τον τρόπο υλοποίησης της μπορούμε να τον πάρουμε από τους γείτονες, εκτάσεις δημοτικές απεριόριστες υπάρχουν επίσης, το ζήτημα είναι αν έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε σε μια τέτοια προσπάθεια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ