15.3.2013 11:31

Κόψαμε το κρέας τρώμε πατάτες και ρύζι!

Το «μάρμαρο» της κρίσης φαίνεται ότι πληρώνουν εστιατόρια, ταβέρνες και σουβλατζίδικα σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνεργασία με το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Το 93% των συμμετεχόντων στην έρευνα με θέμα «Διατροφή και οικονομική κρίση» δήλωσαν ότι έχουν περιορίσει το φαγητό απ’ έξω στρεφόμενοι σε πιο οικονομικές και οικιακές λύσεις.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι βασικό κριτήριο της επιλογής των τροφίμων για το καθημερινό φαγητό είναι πλέον το κόστος.

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, ότι 6 στους 10 έχουν περιορίσει το κρέας και τα ψάρια την ίδια ώρα που 7 στους 10 επιλέγουν ρύζι, πατάτες και όσπρια.

Παράλληλα το 55,1% του δείγματος της έρευνας που παρουσιάστηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, δηλώνει ότι έχει υποστεί μείωση των εισοδημάτων του ενώ το 44% απάντησε ότι τα χρήματά του δεν επαρκούν για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ