22.2.2013 14:18

Κλείνουν δρόμους και δρομάκια

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ

Σε μια σειρά από απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων σε παραδρόμους και στενά της Απλωταριάς ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η πλακόστρωση της που προβλέπεται στο έργο της ανάπλασης του εμπορικότερου δρόμου του νησιού, προχωρά ο Δήμος Χίου.

Όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου, το επόμενο διάστημα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλ. Αργέντη προκειμένου να πεζοδρομηθεί το τμήμα της Απλωταριάς από τη «Vodafone» μέχρι την Καλαμπόκα.

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι και το πιο προβληματικό σε ότι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων και δη των λεωφορείων,  η οποία σε καθημερινή βάση εμποδίζεται από σταθμευμένα οχήματα.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, όπως επισημάνθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφορίας και μετάφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου θα προετοιμάσει την πρόταση της για τις μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν.

Πάντως ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι η απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων (φορτηγών λεωφορείων κ.λπ)  από τη συγκεκριμένη οδό.

Αντίστοιχα θα προχωρήσουν για τους ίδιους λόγους στο κλείσιμο των οδών Ψυχάρη έως την Πασπάτη και Ευστρ. Αργέντη έως Βασιλικάρη.

Ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Χίου για αποκλεισμό των αυτοκινήτων από το ιστορικό κέντρο φαίνεται πως ούτε και μετά την ολοκλήρωση της Απλωταριάς θα εφαρμοστεί, εκτός κι αν διαψευστούμε στην πορεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ