13.2.2024 12:01

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου - Και το 2023 υποστηρίξαμε φροντιστές ατόμων με άνοια

Ολοκληρώθηκαν για δεύτερη φορά μέσα στο 2023 ομάδες φροντιστών ατόμων με άνοια από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

Η ομάδα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Οκτώβρης – Δεκέμβρης 2023 και είχε στόχο την υποστήριξη των φροντιστών και τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου στον οποίον τα άτομα αυτά θα μπορούν να ακουστούν και να μοιραστούν τις έγνοιες τους σχετικά με τον δύσβατο δρόμο στον οποίον βαδίζουν μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν.

Τα άτομα που συμμετείχαν, μαζί με τις θεραπεύτριες, δημιούργησαν μια κοινότητα στην οποία χώρεσαν δύσκολα συναισθήματα, θλίψη, τύψεις, άγχος, χαρές, γέλια, ηρεμία και άλλες πολλές εκφάνσεις τις ανθρώπινης επικοινωνίας. Έφυγαν γεμάτοι και γεμάτες, κρατώντας την ομάδα και όσα κατέκτησαν μέσα τους και με την ευχή να ξανασυναντηθούν. Η εμπειρία αυτή μάς υπενθύμισε για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η μέριμνα για την ψυχική υγεία και η ενημέρωση των φροντιστών των ανοϊκών ατόμων και πως αποτελούν βασική κατευθυντήρια γραμμή για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμπεριέχει η φροντίδα στην άνοια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ