10.6.2019 10:15

Κι όμως ο κόσμος αλλάζει

Χθες το βράδυ γύρω στις 12 30 μ.μ. επιστρέφοντας στο σπίτι μου, είδα δύο νεαρά άτομα πάνω από ένα φρεάτιο της ΔΕΥΑΧ. Σταμάτησα και διαπίστωσα, ότι δύο μαθητές Λυκείου από τα Θυμιανά, προσπαθούσαν να εντοπίσουν ένα εγκλωβισμένο γατάκι αντί να διασκεδάζουν, όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση.

Ως πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, που γνωρίζει τις διαδικασίες, κάλεσα αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η οποία μέσα στα επόμενα λεπτά είχε στείλει όχημα και προσωπικό για τον απεγκλωβισμό της γάτας. Το εντυπωσιακό για εμένα, δεν ήταν ότι ανταποκρίθηκε η Υπηρεσία, άλλωστε έχει αποδείξει επανειλημμένα την αμεσότητά της σε περιστατικά που αφορούν ζώα, ΑΛΛΑ το ότι τα παιδιά που έκαναν υπηρεσία, είχαν μέσα στο όχημα, κονσέρβες για να ταΐσουν τη γάτα και να της δώσουν κίνητρο να βγει από το σωλήνα που κρύβονταν!! 

 Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου που είναι πάντα δίπλα του σε ότι περιστατικό κληθεί να αντιμετωπίσει δείχνοντας την αγάπη της προς τα ζώα, καθώς και τους δύο νεαρούς μαθητές Λυκείου, που προτίμησαν αντί να διασκεδάσουν να σώσουν μία ζωή!

Το χθεσινό περιστατικό, μας έδειξε ότι ο αγώνας μας για αυτά τα πλάσματα δεν είναι χαμένος, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Προσωπικά, ως πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, ευχαριστώ θερμά τους μαθητές και τους πυροσβέστες που συμμετείχαν, γιατί από κάτι τέτοια μικρά, γεννιέται το κουράγιο μέσα μου να συνεχίσω…

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου

Κατιάνα Χούλη

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ