11.1.2016 12:31

Κι όμως δεν θα μπουν κολωνάκια...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ

Για την κατάσταση  που επικρατεί στην οδό Μ. Λιβανού με το απαράδεκτο φαινόμενο των παράνομων παρκαρισμάτων, μετά τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, έχουμε γράψει πολλές φορές και περιμένουμε παρεμβάσεις αλλά μάλλον αυτές είναι αδύνατες προς το παρόν.

Το χειρότερο είναι ότι σε αυτό το πεζοδρόμιο δεν μπορούν να τοποθετηθούν προστατευτικά κολωνάκια. Έτσι, οι ασυνείδητοι θα μπορούν να συνεχίσουν το «έργο» τους.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  Λευτέρη Παπαλάνη, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, είναι αδύνατη η εγκατάσταση γιατί δεν έχει προβλεφθεί από τη μελέτη.

«Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αν βάλουμε κολωνάκια είναι πολύ πιθανό στον έλεγχο που θα γίνει να επισημανθεί ως παρατυπία και να έχουμε συνέπειες», υπογραμμίζει στον «π».

Νομιμότητα

Εκεί όμως, υπάρχει ένα άλλο κώλυμα που αφορά γενικότερα το θέμα των μέτρων προστασίας που έχουν εγκατασταθεί στα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βίκτωρα Νταμπώση, η υπηρεσία είναι επιφυλακτική γιατί η εγκατάσταση τους δεν είναι απόλυτα σύννομη κι’ αν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο χτυπώντας σε αυτά, μπορεί να προσφύγει εναντίον της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Για το θέμα των παράνομων παρκαρισμάτων, το Τμήμα  σηκώνει τα χέρια ψηλά και ο υποδιοικητής δηλώνει έκπληκτος από την ασυνειδησία αυτών που παρανομούν.

«Είναι ένα γενικότερο φαινόμενο, δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες σε κάθε δρόμο. Το περιπολικό και η βάρδια περνάνε συχνά και γράφουν. Κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν αποκτήσουμε κοινή λογική». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ