20.3.2013 16:13

Κι από Μάη… καλοκαίρι

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΣΑΡΤΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΙΟ

Από το Μάιο έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι πτήσεις charters που θα συνδέουν ευρωπαϊκές πόλεις με τη Χίο. Μέχρι τώρα, μόλις τέσσερις εταιρίες έχουν περάσει στα δρομολόγια τους για την καλοκαιρινή περίοδο το νησί μας, ενώ ξεχωρίζει η σύνδεση της Χίου με την Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Transavia

Η ολλανδική low cost εταιρία είναι άξια βραβείου αφού ανελλειπώς την τελευταία δεκαετία πραγματοποιεί πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Ομηρος” μεταφέροντας επισκέπτες από την Ολλανδία. Χωρίς ιδιαίτερα παρακάλια, η Transavia και φέτος θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον ανεφοδιαμσό της για το δρομολόγιο της επιστροφής, αφού είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί ενδιάμεσο σταθμό μιας και δεν μπορεί να απογειωθεί με γεματες δεξαμενές από τον τοπικό αερολιμένα.

SAS...προτιμούμε

Κοντά στην σταθερή πορεία που καταγράφει η Transavia βρίσκεται η Σκανδιναβική SAS που παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις πτήσεις, έχει εντάξει επίσης τη Χίο στο πρόγραμμα θερινών πτήσεων. Εξάλλου, παραδοσιακά το σκανδιναβικό τουριστικό ρεύμα έδειχνε μια προτίμηση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ανελλειπώς πραγματοποιεί την αεροπορική σύνδεση. Όπως μπορεί να θυμούνται οι παλαιότεροι, η σύνδεση με τις Σκανδιναβικές χώρες ήταν από τις πρώτες, πιο παλιά με την BSB και την Norwegian και τα τελευταία με την SAS.

Thomas Cook

Το βέγικο παράρτημα του τουριστικού operator Thomas Cook θα συνεχίζει και αυτή τη σεζόν τα δρομολόγια μεταξύ Χίου και Βρυξελλών. Μάλιστα όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρίας, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 13/5 με αναχώρηση από τις Βρυξέλλες στις 06.10 και άφιξη στη Χίο στις 10.30, ενώ η επιστροφή θα γίνετια σις 11.20. Οι τιμές των εισιτηρίων από Βρυξέλλες προς Χίο είναι περίπου 169 ευρώ και από Χίο προς Βρυξέλλες 250 ευρώ.

Η ευκαιρία της Βιέννης

Την έκπληξη αυτή τη σεζόν κάνει η Austrian Airlines με την δρομολόγηση απευθείας πτήσης Βιέννης - Χίου που έχει καλλιεργήσει σοβαρές προσκοκίες. Ωστόσο η εταιρία δεν “ανοιγεται” μόνο στη Χίο αλλά ευρύτερα στο βορειοανατολικό Αιγαίο καθώς έχει εντάξει στο πρόγραμμά της και πτήσεις προς Λέσβο. Η Austrian μάλιστα παραχωρεί εισιτήρια στην ελκυστική τιμή των 81 ευρώ (τιμή εκκίνησης). 

Μείωση στη Χίο, αύξηση στους γείτονες

Η φετινή τουριστική αεροπορική σύνδεση, μειωμένη αισθητά σε αριθμούς αεροσκαφών από το εξωτερικό, έρχεται να προστεθεί στην περσινή αρνητική πλήρως σεζόν. Την ίδια στιγμή που η Χίος πασχίζει να διατηρήσει κάποια charters, η Λέσβος αποκτά πρόσβαση σε 8 εταιρίες και η Σάμος σε 7, γεγονός που αποτυπώνει την τοπική υστέρηση σε υποδομές και πρωτοβουλίες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ