29.5.2018 14:53

Χίου Μάρκος: «Υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου» για το «ευλογόσημο»

Την πρόθεσή του να επιβάλλει «ευλογόσημο» για τους γάμους και τις βαπτίσεις επιβεβαιώνει μέσα από παρέμβασή του στον «π» ο Μητροπολίτης Μάρκος. Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πρόθεση «ακουμπάει» πάνω σε απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την εποχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κυρού Χριστοδούλου. Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος σημειώνει ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο έγγραφο θα καταλήγουν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου ενώ κατά τον ίδιο το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδας όπως στις Ι.Μ. Καισαριανή, Κηφισιάς και Πειραιώς. 

"Δεν πρόκειται για "Ευλογόσημο". Είναι εκκλησιαστικό πιστοποιητικό προς κατοχύρωση στο μέλλον με δεδομένο ότι υπήρχαν μυστήρια που για παράδειγμα είχαν τελεστεί στην Παρπαριά και δεν βρέθηκαν τα πιστοποιητικά και έψαχναν από τη Γερμανία αν είχαν γίνει βαπτίσεις ή όχι. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρυσι το φιλανθρωπινό έργο της Ι.Μ. Χίου ξεπέρασε τις 400.000 ευρώ", ανέφερε ο Μητροπολίτης Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ