30.6.2021 9:49

Χιώτες καταστηματάρχες σε ρόλο… αστυνομικού

Με πολλά ερωτηματικά ο τρόπος διεξαγωγής των ελέγχων στα αμιγή και μεικτά καταστήματα εστίασης

Τον έντονο προβληματισμό του για τον διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης σε αμιγή και μεικτά, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες η Κυβέρνηση, εξέφρασε μέσα από το διαδικτυακό ενημερωτικό Podcast του Politischios.gr, ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου Κωνσταντίνος Βεζέρης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα νέα μέτρα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά καθώς οι καταστηματάρχες ουσιαστικά μετατρέπονται σε Αστυνομικούς, που θα κληθούν να ελέγχουν – μέσω εφαρμογής με QR Code- το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, όπως εξηγεί ο κ. Βεζέρης, τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα αφού ο καταστηματάρχης δεν μπορεί να ελέγξει αν το πιστοποιητικό ανταποκρίνεται όντως στο πρόσωπο που το προσκομίζει ή σε άλλο.

«Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να ελέγχουμε ταυτότητες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να αισθάνεται όμορφα», ανέφερε ο ίδιος.

Σε καθεστώς αμιγώς εμβολιασμένων τα περισσότερα καταστήματα της Χίου

Ερωτώμενος για τις προθέσεις των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Βεζέρης, σημείωσε ότι, με δεδομένο ότι τα νέα μέτρα αφορούν τους εσωτερικούς χώρους, οι περισσότεροι καταστηματάρχες θα δηλώσουν τα καταστήματά τους ως καταστήματα αμιγώς για εμβολιασμένους, ώστε να έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Δύσκολα τα πράγματα από τον προσεχή Οκτώβρη

Τέλος ο κ. Βεζέρης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κατάσταση θα γίνει πραγματικά δύσκολη από τον προσεχή Οκτώβρη.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε, αυτή τη χρονική περίοδο το κράτος θα ξεκινήσει να ζητά από τους καταστηματάρχες να επιστρέφουν πίσω τα ποσά που έλαβαν από την επιχορήγηση μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών.

«Παράλληλα με τις επιστροφές θα σταματήσει και η κάθε είδους επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις αφού θεωρητικά ο εμβολιασμός θα έχει προχωρήσει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και άρα το να βγει κανείς έξω και να πάει σε καταστήματα εστίασης θα είναι ασφαλές», δήλωσε ο κ. Βεζέρης, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει νέα κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις εστίασης να καταφέρουν να κρατηθούν ζωντανές, διατηρώντας παράλληλα και τις θέσεις απασχόλησης εργαζομένων.

Μετέφερε δε, την πεποίθηση ότι επιχειρήσεις της Χίου σε ποσοστό της τάξεως του 50%, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας εξαιτίας της πανδημίας.

Αρχείο ήχου

Κωνσταντίνος Βεζέρης για νέα μέτρα στην εστίαση

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ