21.3.2024 11:16

Κέντρο Πρόληψης "Ναυτίλος"- Κείμενο συμπαράστασης από εκπαιδευτικούς της Χίου

Η ΕΛΜΕ Χίου είναι από την πρώτη στιγμή μεταξύ των φορέων που αντιστέκονται στην αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Χίου ναυτίλος (απόφαση με αρ. πρωτ:17, 11/12/2023), καθώς συμμετέχει και στην Αστική Εταιρεία του Κέντρου. 

Ενόψει της επικείμενης διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας καθηγητές που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια σε σεμινάρια κι άλλες δράσεις του Κέντρου επαναφέρουν το θέμα και διατυπώνουν τους λόγους που θεωρούν σημαντική τη συνεργασία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας με το Κέντρο Πρόληψης. 

Ακολουθεί το κείμενο συμπαράστασης και τα ονόματα των καθηγητών που το υπογράφουν. 

Συμπλέουμε απόλυτα με τις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων στον Ναυτίλο. Σε όλους αυτούς απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για ό,τι μας έδωσαν αβίαστα και φυσικά  όλα αυτά τα χρόνια. Νιώσαμε μαζί τους τι σημαίνει Στηρίζω,  τι σημαίνει Συνεργάζομαι, τι σημαίνει Στέκομαι στα πόδια μου τι σημαίνει Ονειρεύομαι και Παλεύω για ένα καλύτερο αύριο.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θέλουμε να σταματήσει να υπάρχει. Η καθημερινότητά μας είναι τόσο σκληρή που μόνο άνθρωποι με περίσσεια ευαισθησία, όπως οι άνθρωποι στον Ναυτίλο μπορούν να την γλυκάνουν και να βοηθήσουν. Είμαστε ξεκάθαρα ενάντιοι απέναντι στη διάρρηξη μεταξύ της Κοινότητας – Τοπικής Κοινωνίας μας και των Κέντρων Πρόληψης που επιβάλλει το κράτος στην αργυρή μάλιστα επέτειο από την ίδρυσή τους. Η διασφάλισή τους και μόνο αυτή θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο. 

Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια ν΄ αντισταθούμε  στις πολιτικές αποφάσεις που κωφεύουν αγνοώντας την σημασία δομών, όπως αυτές των Κέντρων Πρόληψης.

Δηλώνουμε σθεναρά ότι είμαστε μαζί σας!

 

 

Αρχείο PDF

1

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ