23.7.2020 10:51

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: 24 χρόνια εμπνεόμαστε από την αγάπη για το παιδί!

Υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση θεραπευτών

Στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, δραστηριοποιείται μια άψογα εναρμονισμένη επιστημονική ομάδα, με άρτια εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία.

Από το 1996, παρέχουμε υπηρεσίες που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση αναπτυξιακών και συναισθηματικών διαταραχών (π.χ. αυτισμός, δυσλεξία, δυσκολίες στον προφορικό και γραπτό λόγο, γραφοκινητικές δυσκολίες, άγχος, υπερκινητικότητα, δυσκολίες συμπεριφοράς κ.α.)

Στόχος της διεπιστημονικής ομάδας μας είναι η πρόληψη, η συμμετοχή στην έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική εφαρμογή κάθε θεραπευτικού προγράμματος. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται, αρχικά, στην έγκαιρη αναγνώριση της όποιας απόκλισης από τη φυσιολογική τυπική ανάπτυξη του παιδιού σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, κίνηση, αντίληψη, λόγος, αυτοεξυπηρέτηση, κοινωνικοποίηση, συναισθηματική εξέλιξη. Η παρέμβαση με την κατάλληλη ειδικότητα και μέθοδο συμβάλλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπευτική πορεία του παιδιού.

Αξιολογώντας σωστά το παιδί, βγάζουμε στην επιφάνεια όλες τις δυνατότητές του και συμβάλουμε στην εξέλιξή του και, κατ’ επέκταση, στην ομαλή κοινωνικοποίησή του. Σε όλη αυτή την προσπάθεια συνεργαζόμαστε στενά με τους γονείς, στους οποίους παρέχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση και στήριξη, καθώς η συμβολή τους στην επιτυχία της θεραπείας είναι σημαντική.

Παιδοψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης

Ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα

Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών

Ψυχοθεραπεία

-Ψυχοδυναμικής προσέγγισης

-Συστημικής προσέγγισης

- Οικογενειακή θεραπεία

- Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης

- Προσέγγισης Γκεστάλτ (GESTALT)

- Μουσικοθεραπεία

  Συμβουλευτική γονέων

Με αγάπη για το παιδί και σεβασμό στην οικογένεια, με συνεχή επιμόρφωση και παρακολούθηση των νέων δεδομένων στις ειδικές θεραπείες, στεκόμαστε αρωγοί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού.

Ελάτε να συζητήσουμε τις απορίες και τους προβληματισμούς σας για το παιδί/τον έφηβο/την οικογένεια.

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Τμήμα Παιδιών και Εφήβων , Εγκρεμού 30, τηλ 2271020000 (εσωτ.1), www.kpechios.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ